utorok 16. júna 2015

Rozhovor s Becky Albertalli

Po dlhšej dobe tu mám ďalší rozhovor s autorkou. Je to rozhovor, ktorý mňa veľmi potešil. Autorka bola strašne zlatá a ochotná. 
Navyše je nesmierne talentovaná. Neviete o koho ide? Tak si meno Becky Albertalli poriadne zapamätajte, pretože som si istá, že o nej (nielen odo mňa) nepočujete naposledy. Jej prvá kniha - Simon vs. The Homo Sapiens Agenda vyšla len tento apríl, na Goodreads má hodnotenie 4,3 pri vyše 4700 hodnoteniach. A musím povedať, že zaslúžene, pretože pri 65 mnou prečítaných kníh za tento rok patrí táto do mojej TOP 3. 
Viac sa dočítate v mojej recenzii.

1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu knihy? 
V podstate sa mi Simonov hlas zjavil z ničoho nič v hlave. Som klinická psychologička, strávila som roky pracovaním s LGBT mládežou a tie skúsenosti mali na mňa takýto účinok.

2. Kedy ste začala písať? 
Písala som odmalička, ale cieľ som nadobudla až v tridsiatke (čo bolo v roku 2013).

3. Kto sú vaši obľúbení autori? 
Tých je dosť. Som veľká fanúšička Jaclyn Moriarty, Jandy Nelson, Tima Federla, Jenny Han a Andrewa Smitha, ale aj mnoho ďalších. 

4. Chceli by ste vidieť Simona sfilmovaného? Kto by ho mal hrať? 
Často o tom snívam. Myslím, že Miles Heizer z Parenthood by bol skvelý, ale fanúšikovia mi vnukli aj iné nápady. Vrátane Dana Cohena z My Mad Fat Diary a samozrejme, Logana Lermana. 
(moja poznámka: Logan? Áno, prosím! Ten by bol fantastický! :3)

5. Kto je vašou obľúbenou postavou zo Simona? A je niekto, koho naopak veľmi nemusíte? 
Milujem všetky postavy, ale mojim obľúbeným je pravdepodobne samotný Simon. A ak by som mala vybrať niekoho, koho veľmi nemusím, tak by to bol zrejme Martin. 

6. Píšte teraz niečo nové? 
Áno, práve pracujem na prepisovaní voľného pokračovania Simona (rovnaké prostredie, iné postavy). Pravdepodobne sa toho dočkáte budúcu jeseň.

7. Prečo ste si vybrala zrovna LGBT tématiku? 
Myslím, že je pre čitateľov dôležité sa v knihe nájsť. Reprezentácia LGBT postáv je len začiatok, stále ostáva dlhá cesta. Ale chcem byť jej súčasťou. 

8. Ako by ste popísala svoju knihu, aby ste si prilákala ďalších čitateľov? 
Je to taká nerd gay email love story. 


Poznámka na záver. Autorka bola taká zlatá, že mi rovno odpovedala aj na moju otázku k blogtour, takže sa jej ďalšej odpovede ešte dočkáte. Taktiež sľúbila niečo poslať, takže je dosť pravdepodobné, že o niečo budete môcť súťažiť :3 

8 komentárov:

  1. Autorka mi pripadá veľmi milá z jej odpovedí :) Joj, už aby som sa do toho Simona pustila, keď už svieti na poličke :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strašne dobre sa s ňou komunikuje :3
      Musíš. Prioritne! :3

      Odstrániť
  2. Mne akurát včera alebo predvčerom odpísala :3 Strašne zlatá osôbka :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéé, videla si My Mad Fat Diary? Ak nie, odporúčam - veľmi, veľmi, VEĽMI!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevidela. Ale vďaka tebe ho už mám v to-watch liste :D

      Odstrániť
  4. Autorka vypadá hrozně mile a ani se nedivím, že napsala takovouhle knihu, vzhledem k její práci :)) Už abych se do Simona taky vrhla :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.