piatok 19. decembra 2014

Hnev (J.R.Ward)

Originálny názov - Rapture
Séria - Pád anjelov
Diel - 4/6
Vydavateľstvo - Ikar
Rok vydania - 2014
Väzba - hardcover
Počet strán - 424

Anotácia
„Jim Heron, ty sa postaráš o spásu sveta.“
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského kuriéra, prežije hrozivo vyzerajúcu nehodu, keď sa pred miestnym cintorínom pod kolesami jej auta nečakane ocitne neznámy muž. Po zrážke Mels navštívi tajomného cudzinca v nemocnici, ale ten si pre amnéziu nepamätá vôbec nič zo svojej minulosti. Mels očarí drsný chlapský šarm cudzinca a zaujme ju jeho nejasná totožnosť. Je predsa reportérka, preto sa rozhodne rozlúštiť záhadu a poskytnúť tak neznámemu pomoc. Pri pátraní však čoskoro pochopí, že oboch zasiahla nielen temná mužova minulosť, ale aj dosiaľ nepoznané city.
Ako sa tajomnému mužovi postupne vracajú tiene spomienok, z milosrdného zabudnutia sa vynárajú hrozivé skutočnosti z minulosti plnej násilia a surového zabíjania medzi pozemskou a nadpozemskou ríšou. Dvojica spoznáva, že nič nie je ani mŕtve, ani pochované. Najmä keď sa Melsin milenec chytí do pasce boja medzi anjelmi a démonmi, odohrávajúceho sa bez akýchkoľvek pravidiel. Rozhodne sa odčiniť svoje skutky a zničiť tieňovú organizáciu, ktorú dlhé roky budoval, a tak dokázať Mels, že jeho city k nej sú ozajstné a nesebecké.

Obálka
Ten chlap na nej sa mi nepáči. Ale farby a textúra pozadia je fajn. Aj fonty písma. 

***


Táto séria sa mi naozaj páčila. Prvé dva diely boli skvelé. Tretí diel bol slabší, skôr taký priemerný, ale verila som, že to bol len mierny pokles a tento diel bude už opäť na úrovni tých predchádzajúcich. Jen škoda nevyužiť potenciál. Wardová na to má.
Lenže nestalo sa tak. 

Kniha o Matthiasovi mala byť skvelá. Bol mojou obľúbenou postavou. Alebo teda jednou z obľúbených, no. Psychopat. Lenže tu trpel amnéziou, zrazu bol ľudský, skoro dobrosrdečný a už to nebol on. Nuda. Nehovoriac o tom, že sa do jednej ženskej zamiloval na prvý pohľad. Chcem späť starého Matthiasa! 
A Devina, ktorá je akože najhoršie zlo, sa zamiluje do Jima. Viete si predstaviť väčšie klišé?

Je neskutočne očividné, že to napísala žena. Všade pchala lásku a sex. Sex a lásku. "Šťavnaté" opisy, v ktorých zase nedostanete nič nové, lebo všetko ste už niekde čítali. A samozrejme, úplne všetci sú neskutočne sexy. 
Už to ani nie je toľko o tých dušiach, dobre a zle a vyšetrovaní ako o ľúbostnej stránke. Je to otrava.
Autorka okráda sama seba. Najprv vytvorila niečo zaujímavé a odvtedy to len recykluje. Stále. To isté. Dookola. Už to nebolo ničím originálne, bolo to až priveľmi predvídateľné. Tá istá šablóna. 
Jedna duša z tých siedmych. Trochu záporák. Stretne ženskú. Od prvého momentu potom nemyslí na iné, než na sex s ňou. Pretože ho tááák vzrušuje, je tááák nádherná a je úplne jedno, že ju pozná päť minút. Miluje ju. Potom ten sex samozrejme nasleduje, nejaká tá kvázi zápletka a duša si vyberie stranu. 


A toto tu som dostala už po štvrtý krát. S menšími odchýlkami občas. 
Nie často. 
Už to nie je zaujímavé... niečo... s prvkami nadprirodzena. Je to proste román pre nešťastné, zúfalé, osamelé ženské s deckom na krku. 
Celé to bolo na jedno kopyto, nedostala som nič nové. Pozitívom bolo len to, že sa to celkom dobre čítalo. Hoci niektoré scény som tiež radšej len rýchlo prebehla očami, lebo normálne ich čítať bolo úplne zbytočné. Nehovoriac o erotických scénach, pri ktorých som preskakovala celé strany, lebo som toho mala už plné zuby. Ďalšia séria s ktorou definitívne končím...


Za knihu ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Knihu nájdete TU

Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. Uff. Tak toto je škoda, erotické scény mi síce nesedeli nikdy, ale séria začala dobre... Škoda, že sa podľa tejto recenzie Wardová neodklonila od vzorca. Asi zostanem pri prečítaných prvých dvoch.:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.