pondelok 1. septembra 2014

Šťastná sedmička (Holly Goldbergová Sloanová)

Originálny názov - Counting by 7s
Vydavateľstvo - Yoli
Rok vydania - 2014
Väzba - paperback
Počet strán - 344

Anotácia
Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo.
Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky.
Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich.
Román od americkej autorky Holly Goldbergovej Sloanovej je vtipný, láskavý a dojímavý. Vďaka nemu pochopíte, ktorí siedmi ľudia sú najdôležitejší vo vašom živote.

Obálka je pekná a krásne vystihuje knihu :)

***

Táto kniha ma zaujala na prvý pohľad. Asi hlavne tým, že Willow mala byť génius. Také postavy mám moc rada. Sú inteligentné, nepochopené a pre ostatných čudné. Dlho som sa na knihu tešila, vypadala vážne dobre. Ale zas tak moc som od nej neočakávala. 


Kniha nemala veľa negatív. Snáď len sem-tam niekoľko zbytočných informácií a pár scén, ktoré mi prišli slabšie a menej ma bavili. V celku však knihu neskazili. Ani trošičku. 
Táto kniha ma chytila úplne od začiatku. Strašne ma to bavilo. Ešte aj Willow bola skvelá. Mala zaujímavú osobnosť a vyjadrovanie. Počas knihy prešla dosť veľkým vývojom a napriek tomu, že sa mi Willow zo začiatku páčila o čosi viac, než jej neskoršie ja, tak bola skvelá celú dobu. Človek si ju proste nemôže neobľúbiť. A naozaj som s ňou súcitila. 

Každý človek má mnoho súčastí, ktoré z neho zakaždým vytvárajú jedinečné stvorenie. Všetci sme nedokonalý genetický guláš. 

Vo viacerých recenziách na túto knihu je napísané, že toto je výnimočná knižka. Spočiatku som ani netušila, čo si o nej myslím. Či som z nej nadšená alebo nie. Nebola som si istá, čo si vlastne o knihe myslím. Časom som si knihu naozaj zamilovala. Prvá polovica bola fantastická. Druhá ma sem-tam bavila menej a bola som pri tom ako na húpačke. 
Kniha je výnimočná a vymyká sa ostatným. Bol to neskutočne krásny a silný príbeh o priateľstve, láske, rodine a hľadaní si miesta v spoločnosti. Bolo to napísané úplne skvelo, malo to krásne myšlienky a ja som z knihy naozaj nadšená. Pretože keď sa nejakej knihe podarí mi vohnať slzy do očí, tak to už niečo znamená. A tejto sa to podarilo. 
Môj inštinkt ma tentokrát nesklamal, knihu odporúčam úplne každému. Nemali by ste si ju nechať ujsť. Pre mňa je jednou z najlepších kníh tohoto roka. Bola proste... krásna. Som strašne rada, že som sa k nej dostala. Je to taký skrytý poklad :3


Za knihu veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Môžete si ju objednať TU

8 komentárov:

  1. Dokonalá :3 rozplače, rozosmeje.. čo viac chcieť ? :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O knize jsem nikdy neslyšela, ale na první pohled mě zaujala rybičkovou obálkou. Je děsně milá! :)) Ale i samotná kniha vypadá dle recenze dobře. Takže já musím hned zkontrolovat, jestli vyjde/vyšla v Čechách a pokud ano, tak si ji přečíst co nejdřív :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že by u vás mala vyjsť v novembri alebo tak, tak musíš vydržať :) Alebo prečítať v slovenčine či angličtine :)

      Odstrániť
  3. Pekne napísané, knihou som bola tiež nadšená.:) Willow je super hrdinka.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ozaj ma zaujala - nielen hlavnou hrdinkou, príbehom ale aj tou krásnou obálkou. Pridáva do to-read listu a som rada, že som natrafila na túto recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj stojí za prečítanie :3 Rada som poslúžila :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.