utorok 9. septembra 2014

Rozhovor s Holly Goldbergovou Sloanovou

Strašne, strašne, strašne dlho som nerobila nijaký rozhovor s autormi. Tak som sa ich teraz rozhodla pár osloviť a uvidíme, koľkí napíšu :)
Tentokrát som vyspovedala Holly Goldberdovú Sloanovú, ktorej u nás vyšla perfektná kniha Šťastná sedmička. Je to absolútne fantastická kniha, ktorú by ste si nemali nechať ujsť :) A v Čechách by mala vyjsť v novembri pokiaľ viem, takže sa máte na čo tešiť! :)


1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu Šťastnej sedmičky?
Inšpirovali ma moji dvaja synovia, ktorí obaja chodia do školy pre nadané deti. Tiež som ju napísala kvôli tomu, že moja najlepšia priateľka zomrela na rakovinu. Jej strata ma naozaj zasiahla a chcela som o tom napísať. Rozhodla som sa to urobiť prostredníctvom nadaného dievčatka.

(moja poznámka - kniha nie je o rakovine, bola spomínaná veľmi okrajovo, takže to nevadilo ani mne :))


2. Kedy ste začali s písaním? 
Nedávno som našla svoje vysvedčenie z  doby, keď som mala sedem rokov. Píše sa tam: "Dúfam, že Holly bude po zvyšok života rozprávať príbehy." Neviem aké príbehy som vtedy rozprávala, ale vždy som milovala čítanie a písanie.

3. Kto sú vaši obľúbení spisovatelia? 
Zbožňujem mnoho autorov. Dnes môžem povedať, že milujem prácu Marka Haddona. Harper Lee. Williama Faulknera. A Johna Corey Whaleyho.

4. Chcela by ste vidieť svoje knihy sfilmované? Kto by mal hrať Willow? 
Píšem knihy tak, aby z nich mohli byť filmy. Práve pracujem na Šťastnej sedmičke. Máme Quvenzhane Wallis (ktorá bude vo filme Annie už tieto Vianoce v USA).

5. Ktorá postava z vašich kníh je vašou najobľúbenejšou? 
Moje obľúbené postavy sa menia, ale teraz je to Dell Duke. Je trochu blázon, ale roztomilý. Jeho problémy sú mi sympatické a rozosmieva ma.


Veľmi pekne ďakujem autorke za rozhovor :) Snáď sa vám páčil :) 

7 komentárov:

  1. Knihu jsem necetla ale rozhovor me naladil :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mohla sa spýtať aj viac, rada by som si to prečítala, lebo Šťastná sedmička sa mi tiež veľmi páčila :) Ináč tá rakovina bola fakt tak okrajovo spojená, že som sa musela dosť dlho rozpamätávať, kde a kedy bola zmieňovaná. A Haper Lee nie je náhodou žena-spisovateľka?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič viac ma nenapadlo :) Ja som si to pamätala, pretože som bola rada, že tam toho nie je viac :D To ma pri prekladaní nenapadlo, teraz som to googlila a máš pravdu, idem to opraviť :)

      Odstrániť
  3. Pěkný rozhovor a zajímavá kniha :) Doufám, že vyjde i u nás v ČR :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.