pondelok 21. júla 2014

Zelená jako smaragd (Kerstin Gier)

Originálny názov - Smaragdgrün
Séria - Drahokamy
Diel - tretí
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2013
Väzba - hardcover
Počet strán - 418

Anotácia
Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Jí i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)

Obálka
Ako som už vravela - každým dielom je lepšia obálka. Táto je podľa mňa najkrajšia.

***

Pôvodne som nechcela ísť túto knihu čítať hneď po Modrej. Vravela som si, že by nezaškodila prestávka. Lenže ten epilóg Modrej bol vážne napínavý a ja som nemohla odolať. Keby to nebol posledný diel, tak by som odolala, ale ja už som vážne chcela vedieť ako to skončí, hoci som mala istú predstavu.



Gwendolyn mám stále rada, ale na začiatku, kedy sa hrala na "pokojovú fontánu" (Xemeriusove slová) a mala zlomené srdce, to bolo trochu otravné.
Xemerius je tá najúžasnejšia postava. Také roztomilé domáce zvieratko, ktoré ani nie je domácim zvieratkom. Rozkošný, vtipný, milý... a ja ho chcem viac!
A Raphael bol skvelý, rýchlo som si ho obľúbila. Zo začiatku (tejto knihy) sa mi dokonca páčil viac ako Gideon, ktorý bol u mňa stále ako na horskej dráhe. Nakoniec však vo mne zanechal dobrý dojem aj on. Napriek všetkému je také zlatíčko a ja ho mám rada.
Taktiež Gwendolynin dedko bol skvelý. Whitman mi akurát liezol na nervy... No a samozrejme Hrabě. Strašne slizký, nechutný, panovačný, manipulatívny starý chlap.

Gwen a Gideon sa väčšinu knihy spolu ani nebavili a chovali sa dosť hlúpo. To bola jediná chyba tejto knihy. A nie dostatočná. Pretože tu na mňa čakalo niekoľko nečakaných zvratov, kedy som len oči vyvaľovala. Bolo to proste... wow! Nechápem, že toľko ľudí tvrdí, že je najlepšia Modrá (podľa mňa najslabší diel), keď po nej nasleduje toto. Dokonalé finále skvelej série. Jedno prekvapenie za druhým, autorka nenechá čitateľov vydúchnuť. A nedá sa od toho odtrhnúť. Proste som musela otáčať stránky, pretože som proste potrebovala vedieť, ako sa to skončí. A keď sa to skončilo, tak mi to bolo ľúto. Čítalo sa to ľahko a rýchlo... a zrazu bol koniec. Teoreticky sa to skončilo tak, ako som čakala, ale očakávala som len tie výsledky nie to, ako k tomu dospejú... Som s týmto koncom absolútne spokojná a moc som si to užila. ODPORÚČAM!
Takže... to je už ako koniec? :O


Kam ďalej?

8 komentárov:

  1. Mě se líbí všechny tři díly stejně, všechny jsou super! :) Ale je pravda, že se ten slavný páreček často choval jako pubertální magoři, kteří nemají nic jiného na práci, než na sebe žárlit, nebo se spolu nebavit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve. Ale pri tejto knihe mi to absolútne nevadilo :D

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ak si ju ešte nečítala, tak určite odporúčam :)

      Odstrániť
  3. Hezká recenze a vypadá to na zajímavý příběh :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. asi si ji budu muset pridat na seznam, vetsina to chvali :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A vzhľadom k tomu, že ja opindám aj také, čo sa ostatným páči, tak to stojí za to :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.