nedeľa 20. júla 2014

Modrá jako safír (Kerstin Gier)

Originálny názov - Saphirblau
Séria - Drahokamy
Diel - druhý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2012
Väzba - hardcover
Počet strán - 344

Anotácia
Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!

Obálka
V tejto sérií je každým dielom lepšia obálka. Ale stále z nich nie som nejako moc.

***

Ako som už spomínala, tento týždeň mám taký Drahokamový. Prečítala som dva a pol knihy (Zelenú čítam) a videla aj film. Do Modrej som sa pustila hneď po Rudej a dosť som sa tešila. Väčšine ľuďom sa Modrá páčila ešte viac ako Rudá...

Gwendolyn mám stále relatívne rada, respektíve mi nejako nevadí. Hoci keď pár dní po tom, čo spoznala Gideona fňukala, že ju nemiluje, tak som vôbec nemala chuť ju objať. 
Tak ako som bola po Rudej úplne paf z Gideona, tak už ma to trochu prešlo. Nie úplne, stále ho mám rada, ale strašne často sa tu správal ako obmedzený, slepý idiot. Idiotko? Idiotík? To je fuk :D Ja chápem, že keď niekomu niečo odmalička vtĺkajú do hlavy, tak proste verí tomu, že je to správne, ale aj tak. 
Zato sa pridávam do Xemeriusovho fanklubu. On bol neskutočne vtipný a zlatý. Hrozne som si ho zamilovala, zlatíčko malé. Ako domáce zvieratko so skvelým zmyslom pre humor.
Aj Gwendolynin dedko bol skvelá postava. Škoda, že sa s ním stretávame len pri cestách časom. 
Keď sa stretne spolu celá rodina, tak je to zaujímavá, rôznorodá zmes charakterov. Vtedy to býva aj dosť vtipné. Napriek tomu je (ako dobre poznamenal Xemerius) teta Glenda suchárska zlomyseľná škatuľa. Nazvala by som ju inak, ale aj takto je to dosť výstižné.

,,Drž prosím na chvilku zobák, jo? Musím tu teď posbírat veškerou odvahu abych ti mohl vyznat lásku. S něčím takovým nemám vůbe žádnou praxi."
,,Co prosím?" 
,, Zamiloval jsem se do tebe, Gwendolyn."
,,Opravdu?"
,,Áno, opravdu! Ja vím, že se neznáme ani týden a na začátku jsem si myslel, že jsi značně... dětinská a možná jsem se k tobě taky choval jako blbec. Ale ty jsi neskutečně komplikovaná, člověk nikdy neví, co uděláš příšte a ve spoustě věcí jsi téměř děsivě... ehm... naivní. Někdy bych tebou nejradši prostě zatřásl."
,,Ok, fakt je znát, že nemáš žádnou praxi s vyznávaním lásky."

Nebudem sa opakovať. To, o neprirodzenosti Gweninho a Gideonovho vzťahu som povedala už asi tri krát. Proste... Ak by úplne na konci neostali spolu, tak ma autorka fakt prekvapí. 
Bolo to stále veľmi vtipné a milé, dobre sa to čítalo. Môj problém však spočíval v tom, že sa mi dva dni čítať nechcelo, čítala som to tak po kúskoch, dostatočne som si to neužila a možno aj kvôli tomu si ma kniha až tak nezískala. Nevzbudzovala vo mne taký záujem vedieť, ako to bude ďalej pokračovať. Rudú som mala prečítanú za pár hodín a toto som čítala vyše dvoch dní. Stále sa mi páčila, ale nie proste toľko. Nepadla som z nej na zadok. Netuším, či by som ju inokedy ohodnotila lepšie, že či je môj názor veľmi ovplyvnený tým, že sa mi čítať nechcelo... Možno si dám raz re-reading. Tak na dôchodku.
A práve z toho dôvodu som si chcela pred Zelenou dať prestávku a čítať najprv radšej niečo iné. To by ta však nemohol byť ten epilóg. Ten ma proste prinútil zobrať okamžite aj to pokračovanie. Autorku proste nezaujímalo, že som mala už inú knihu nachystanú. Spravila mi hento a ja som fakt bola zvedavá, ako to celé nakoniec skončí (i keď mám istú predstavu). Takže ak ma ospravedlníte, pôjdem pokračovať v Zelenej :D


Kam ďalej?

2 komentáre:

  1. Dobře, chápu, fakt to asi není čtení pro mě. =D Po pár dnech, co se znají, fňukat, že ji nemiluje, no... Ehm, jo, tak dobře, no. Myslím, že když tuhle sérii vynechám, ušetřím si pár vrásek... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako séria bola fajn, to len oni sa miestami správali fakt hlúpo :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.