sobota 12. júla 2014

Kúzelná knihovníčka 4


Po polroku je tu ďalší príspevok do tohoto skvelého projektu od Abyss. Za toho polroka mi pribudlo kopu nových kníh, ale čo je najlepšie, aj nová knižnica. Konečne mám miesto (aby na nejaký čas). Ako to vypadalo predtým, môžete vidieť v januárovej knižnici.
Btw, tentokrát som fotila foťákom, nie mobilom, keďže ten mi zle zaostruje, tak hádam to bude máličko lepšie. No dobre, ako čo... :D
A ideme na to! :)




Tá vyššie spomínaná nová knižnica. Obsahuje najväčší počet mojich knižiek... Aspoň myslím :D 


Proste musím začať mojou najobľúbenejšou poličkou, ktorú som venovala Harrymu :3 Je tam celá séria, Filmové čary, Fantastické zvery a ich výskyt, Metlobal v priebehu vekov, Rozprávky Barda Beedla a Lexikón Harryho Pottera. A taktiež moja strašne dlho chcená kniha Volanie kukučky


Na tejto poličke nájdete úžasné knihy od Jonasa Jonassona Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a Analfabetka, ktorá vedela počítať. Tiež tu našla svoje miesto celá séria Ľavá ruka Boha, Gwind, nezabiješ?, Záhrobná kniha, Čierny sneh, Teorie velkého tresku od A do Z, Jazdci času a celá Twilight sága. Neprečítané sú len posledný diel Ľavej ruky Boha - Pod krídlami smrti, Záhrobná kniha a Jazdci časom :) 


Tak na tejto poličke nájdete celú sériu Percyho Jacksona a Artemisa Fowla. Tiež tu mám dva diely Bohov Olympu a moc sa teším, až výjdu tie ďalšie. Okrem iného mi niečo hovorí, že toto bude asi jediná polička, kde mám prečítané všetky knihy :D 


Túto poličku som venovala dystópiam.Mám tu prvé dva diely Dokonalého páru, dva diely Roztrieštenej + Unite me, celú Divergenciu, doteraz vydané Mesačné kroniky, prvé dva diely Pod vražednou oblohou, celé Hry o život, Inkarceron a Zrodení pre smrť. Momentálne nedočkavo čakám na Rozohnenú a tiež si čo najskôr plánujem zohnať Dokonalý svět, nech mám dokončenú sériu. Netuším, kam ich vopchám :D 
Nemám prečítané zatiaľ Dokonalý sen, oba diely Pod vražednou oblohou a Inkarceron .


Na tejto poličke sa nachádzajú kompletné série Čas anjelov, Nočný tieň, Dedička a Anna krví oděná. Ďalej tu je Polozlý, prvé dva diely Demonaty (zvyšok si musím zohnať zrejme v tej češtine), Mágia krvi, Moje krásne šestnáste storočie a prvé dva diely série Padlí andělé. Neprečítaná je druhá Demonata, Čas anjelov, Padlí andělé (jednotka je vlastne moja najdlhšie neprečítaná kniha, ktorú mám doma) a Mágia krvi. 


Na tejto poličke sú knihy Cassandry Clare, teda prvých päť dielov Nástrojov smrteľníkov a Pekelné stroje, a Majke Holecyovej s jej Mariotovými dedičmi. Neprečítané sú len Pekelné stroje a TMI 5, ale na tie sa cez leto chystám. 


Polička venovaná klasikám. A Kronikám železného druida. Je tu Shakespeareová Zimná rozprávka (neprečítaná), tri knihy od úžasnej Jane Austenovej - Pýcha a predsudok, Rozum a cit a Láska Anny Elliotovej. Prečítaná je zatiaľ len Pýcha a predsudok. Potom zbierku piatich kníh od sestier Bronteových - od každej mám niečo. Mám tu Búrlivé výšiny, Janu Eyrovú, Tajomnú pani Grahamovú, Shirley a Vilette. Z tých som neprečítala ani jednu. Ja viem, hanba mi. Ďalej tu máme kompletnú Annu zo zeleného domu vrátane knihy Vianoce s Annou. Z tých som prečítala všetky okrem Anninej dcéru Rilly, ktorá ma už nebavila. A potom je tu ten spomínaný Druid :) 


Tak toto je v podstate posledná polička na tejto knižnici, ktorú vám predstavím. Tu nájdete prvý diel Zlodejky duší, Markutské kráľovstvo, 13x Sci-Fi, Léto mrtvých, Pouta, celú sériu Drahokamov, Zlodeku kníh a Posla, Prvý hrob napravo, Arnarove deti a celú sériu Lháře. Z týchto nemám prečítanú ani jednu z kníh od Zusaka, Drahokamy (k tým by som sa však rada dostala toto leto), Zlodejku duší, Prvý hrob napravo a 13x Sci-Fi. 


Tak tieto dve si zabrali rodičia. Taká daň za to, že zaberá miesto v obývačke. Ale zatiaľ je to v pohode, ešte mi to tak nevadí, ešte nejaké to miesto mám :D 


Stále sú tu však aj ďalšie poličky :D Tie hračky si nevšímajte :D


Na tejto poličke si našlo svoje miesto niekoľko CooBoo krások a Proroctví. Je tu Espressológia (ktorú som vlastne dnes už stihla dať inam, no čo už), Svůdne zlo, Potrhaná křídla a celá séria Nadpozemská. Ďalej knihy Beznádejná + Stratená nádej, celá séria Pád vrátane Zamilovaných anjelov (a už si robím miesto na Slzu, preto som Espressologiu presunula :D), dva diely Dcéry dymu a kostí a Padlých anjelov od Wardovej (ďalšie voľné miesto na Závisť, ktorá tento mesiac tiež výjde), môj milovaný Jed (a miesto na Belladonnu, ktorú si pôjdem vyzdvihnúť v pondelok na poštu a neskutočne sa teším :3) a Odstíny života. Neprečítané sú len tá Espressológia, Dni krvi a trblietavých hviezd a Odstíny života. V tej krabici hore sú záložky :D 


Na tejto poličke mám knihy od úžasnej Richelle Mead, t.j. celú Vampýrskou akademii, štyri diely Pokrevních pout a prvú Sukubu. Do ďalšieho príspevku do tohoto projektu si musím zohnať aj tie ďalšie, vrátane Věku X. Potom tu sú slovenské knihy Punková princezná, celý Džinsový denník, Dievča z minulosti, Zaslepená a všetky štyri knihy od Naty Sabovej. Neprečítané sú len Pokrevní pouta 3 a 4, Zuzanina skrytá tvár a Zaslepená, ktorú ani neviem, či chcem čítať. Tá ružová knižka dole je potom Teen idol od Meg Cabotovej, čo mám už riadne dlho rozčítané, ale akosi sa neviem dokopať k tomu, aby som v tom pokračovala, nejako ma to nebavilo. 
Knihy ležiace vľavo sú požičané a sú to prvé tri diely Nočných lovcov, Škola noci 10 a Akadémia temna 3. Neprečítaná je už len Škola noci. Tie malé tri knižôčky vpravo sú z knižnice a sú to Ako sa vám páči, Kráľ Lear a Antonius a Kleopatra od Shakespearea. Ktoré som však prečítať nestihla (okrem Kleopatry) a zanesiem ich do knižnice aj tak. 


Keďže je táto polička len dlhá, tak bude na dvoch fotkách. Sú tu mimochodom len také malé knihy.

Na tejto poličke sa nachádza Upírska kliatba (jediná neprečítaná), Seduktor, Drakova přísaha (musím si zohnať aj Lenobiu a Neferet) a potom zbierka kníh od L.J.Smith, ktorá obsahuje prvých desať Upírskych denníkov, Tajné vízie a tri diely Ríše temnoty.


Tu je (okrem môjho bordelu) Dům u vycházejícího slunce, prvé dva diely Heather Wellsovej, Charlieho malé tajomstvá, dve knihy od Vity Jamborovej - Ja ti to vrátim a Srdcovú dámu, Tri kroky do pekla, dve knihy od Pratchetta - Faust Erik a Koberčanov, Čistú nudu, sériu bohvie-ako-sa-volá s knihami Když uvěríš a Máš proč věřit, Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou a môjho milovaného Radečka (ktorého tam takmer nevidieť). Ešte na fotke chýba Motýlik, ktorý je požičaný. Niečo mi hovorí, že tu bude jednoduchšie vymenovať tie knihy, ktoré prečítané mám, než opačne. Hmm... Takže, prečítaného mám logicky Radka, ďalej Pirátov, Tri kroky do pekla, Čistú nudu a Srdcovú dámu. 


Posledná, sľubujem! :D 


Táto polička je ešte celkom prázdna. Som si celkom istá, že dlho nebude. Je tu päť kníh od Kinga, ktoré vlastním - Tretie oko, Dolores, Žiarenie, Carrie a Cujo. Potom Reviver, dve knihy zo série Harry Hole od Nesba - Netopierí muž a Prízraky. Vpravo sú potom ti knižočky Je to inak, mami, jej pokračovanie To prejde a Keď láska bolí, aj chlapi plačú. Prečítané sú len Žiarenie, Carrie, Je to inak, mami a Keď láska bolí... 


A dopracovali sme sa k poslednej. Tu je prvý diel Mercy Thompson, Zoufalé vévodkyne, Přivolávání, to miesto vedľa potom zaujala Espressológia, Cicuškine zápisky, Soul screamers, Prekroč svůj stín, Lola a kluk od vedle, druhý diel Supermodelky od Meg Cabot - Jmenuju se Nikki (ešte by to chcelo ten zvyšok, čo?), S hlavou v perju oblacích, prvé dva diely série The Game, Easy?, Jestli zůstanu, Milenky, Meno hviezdy, A Once Upon a Time Tale - Reawakened a Očarená nocou
Opäť bude jednoduchšie radšej vymenovať to, čo som už prečítala, pretože mám za sebou zatiaľ len Přivolávání, Cicuškine zápisky, Prekroč svůj stín, Lolu, The Game a Easy? 


Dúfam, že sa vám článok páčil, že ste sa dostali až na koniec a za pol roka bude ďalší :) 

22 komentárov:

  1. Ja by som ich aj chcela prečítať, ale nemám čas :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkná (a obdivuhodně uklizená) knihovnička! :) Hned bych si pár knížek odnesla! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ona taká uprataná nie je :D Je na nej kopu vecí, ktoré som kvôli foteniu dala preč :D Akurát tie knihy sú upratané :D A ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Krásná knihovnička! :) Já mám jen takovou mrňavou skříň. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty kokso 8D krásne veci máš fakt, niektoré prudko závidím a celé série sa nádherne vynímajú v knižnici 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Woow ! Od minula sa ti to pekne rozrástlo :) Normálne závidím :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bolo pred polrokom, samozrejme, že sa rozrástla :D

      Odstrániť
  6. Super, opravdu toho nemáš málo. :D A odkud je ta lištička? Je boží. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, kúpila som si ju v Lešnej, keď som bola v ZOO :) Aj toho tuleňa :D

      Odstrániť
  7. Wow! Toľko kníh a ešte akých úžasných! :) Snáď aj moja knihovníčka bude raz takto vyzerať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujrm :3 Aspoň raz môžem byť príkladom pre niekoho, to je milé :D

      Odstrániť
  8. :OO
    Úplne najviac ti závidím poličku s Richelle Mead knihami a Celým Džínsovým denníkom !! 2 moje najobľúbenejšie série - Džínsovy a VA :( džinsovy mam posledne dve a VA nemam ani :((((( Aspoň Pokrvné pouta mám, jediné pozitívum.
    Toľko kníh fiiii, krása :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Tie knihy mám tiež moc rada :3 Teraz sa teším na nový Denník :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.