streda 2. júla 2014

Chystá sa... júl

Už minulý mesiac som s tým (znova) začala a plánujem to robievať každý mesiac. Budem vám ukazovať knihy vychádzajúce tento mesiac, ktoré ma nejakým spôsobom zaujali :) Dátumy vydania sa môžu posunúť. 


Škola noci 11 - Odhalená (P.C.Cast & Kristin Cast) 
IKAR, 2.7
Neferet, ktorá po páde z balkóna svojho apartmánu drasticky zmenila podobu, sa drží pri živote s jediným cieľom: znovu získať silu a hmotné telo. Musí sa skryť, aby mohla znova prežívať svoju minulosť v nádeji, že nájde kľúč k tomu, ako prežiť v súčasnosti. Predtým však zaútočí a pripraví o život človeka.
Po brutálnej vražde v Tulse vypukne panika. Obviňujú Školu noci, pretože smrť jednoznačne spôsobil upír. Zoey a ostatní v škole vedia, že nikto z nich s tým nemá nič spoločné. Kto teda zabil starostu Tulsy? Len čo polícia začne vyšetrovanie, napätie na oboch stranách sa ešte vystupňuje. Dallas sa neľútostne postaví proti Zoey a jej skupinke. Keď napokon napadne Stevie Rae a Shaunee, Thanatos musí urobiť rozhodný krok.
Medzitým sa niečo deje so Zoey. Cíti sa čudne, žije v ustavičnom strese, ani Stark jej nevie pomôcť uvoľniť sa. Nemuselo by to byť nič zvláštne, keďže mocná nesmrteľníčka je na slobode a Zoey sa zase nevie zorientovať vo svojich vzťahoch s chlapcami. Nepôsobí tu však aj niečo mocnejšie? Zoey to možno onedlho zistí. Svetlo a Temnota nie sú v rovnováhe, prebúdza sa stará mágia a tá si vždy žiada obeť.Vo vzrušujúcej jedenástej časti série Škola noci je ohrozená nielen Škola noci, ale aj Zoein život a duša. Pomôže jej prihoretý kŕdeľ?


Nemôžem si pomôcť, túto sériu som mala vždy rada. Je síce pravda, že som ju čítala v dobe, keď som ešte nemala blog a nebola som na knihy taká náročná, ale patrila k mojim obľúbeným a ja dúfam, že sa k tejto čo najskôr dostanem. Nečítala som síce ešte ani desinu, ale dnes ju budem mať požičanú konečne, takže uvidíme. 


Bellman & Black (

Do života desaťročného Williama Bellmana vstúpi smrť. Nič preňho neznamená, nestojí mu ani za spomienku. Veď zahynul obyčajný havran. Roky plynú a Williama stíha jedna tragédia za druhou. Jedného dňa uprostred noci ho zúfalstvo privedie na cintorín, aby skoncoval so životom. Cestu mu však skríži tajomný muž v čiernom. Predstaví sa ako pán Black a William s ním v opitosti uzavrie zvláštnu dohodu. Na dôkaz, že na neznámeho spoločníka nezabudol, otvorí v srdci Londýna brány Bellman & Black, obchodný dom so smútočným tovarom ponúkajúci všetko od rakiev po dáždniky. 










Nový semester priniesol Alexovi veľa zmien – rodičia sa vrátili z archeologickej výpravy, začal navštevovať autoškolu a... zamiloval sa! Príťažlivá Laura je naplnením Alexových predstáv o ideálnom dievčati, no snaha získať si jej srdce mu prináša kopec vtipných nedorozumení a trapasov. Ešteže má po boku verných kamarátov, ochotných podať mu za každých okolností pomocnú ruku – najmä Tomáša, šarmantného darebáka, ochotného pridať sa ku každej lotrovine.
Príbeh je oslavou priateľstva, humoru a životného nadhľadu. Čitateľom istotne utkvie v pamäti niekoľko nezabudnuteľných príhod – bizarný večer vo Véčku, bitka v gay bare, prekvapivá dedinská zábava, výbušný výlet na Šíravu, silvestrovská chata či Alexove školské peripetie. 
Marek Zákopčan vtipným a ironickým štýlom osloví každého, kto má rád humor a nepozerá na seba príliš vážne.


Ani neviem, prečo ju sem dávam. Nie som si ani istá, či ju chcem čítať. Ale niečím ma zaujala. 

A je tu zas (Timur Vermes)
Zelený kocúr, 10.6
Adolf Hitler sa jedného dňa prebudí v dnešnom Berlíne a neverí vlastným očiam. Nemecko nielenže naďalej existuje, ale aj prekvitá. Vodca Tretej ríše sa v nových pomeroch rýchlo zorientuje a začína kariéru – tentoraz v televízii a na Facebooku! Drsná satira, ktorá je mimoriadne zábavná, ale aj desivo reálna.
Pol milióna predaných výtlačkov a preklady do dvadsiatich jazykov. 
Taký úspech dosiahol strhujúci nemecký debut, ktorý prelomil tabu. Je to dôkaz, že dobrá literatúra môže byť aj čítavá, zábavná, inteligentná a provokatívna.


Vydanie tento knihy bolo posunuté už hrozne veľa krát a bohvie kedy nakoniec výjde. Chcem si ju ale moc prečítať. 



Demonata 10 - Hrdinové pekel (Darren Shan)
CooBoo, 16.7
Beranabus a Dervish jsou mrtví. Bec uzavírá s Lordem Lítost děsivé spojenectví. Pecka je slepý a proti své vůli uvězněný na Zemi. Grubbs je šílený žalem a ztrácí nad sebou kontrolu.
Démoni přecházejí do našeho světa.
Učedníci umírají jeden po druhém. 
A Stín stále čeká.
Vítejte na konci!!!


Zo série Demonata som čítala zatiaľ len prvý diel, druhý mám doma, ale rada by som sa dostala aj k ďalším. Uvidíme. 


Padlí andělé 5 - Armaggeron (Thomas E. Sniegoski)
CooBoo, 16.7
Satan, Pán stínů, rozpoutal na světě nekonečné zlo a stvořil své vlastní peklo na Zemi. Jediná naděje na spásu lidstva tkví v Aaronovi, jeho milované přítelkyni a ostatních Nephilim. Tito andělští válečníci musejí ochránit civilizaci a vrátit světu Boží lásku. Ale Aaron byl těžce raněn a zdecimovaná parta je nyní rozprášená a jednotliví členové se skrývají. Temná hvězda má vládu na dosah ruky. Mají Aaron a jeho přátelé dost víry, aby přežili, nebo dokonce zvítězili?

Ja mám doma prvé dva diely, ale ani k jednému som sa ešte nedostala. Snáď raz. 


Asylum (Madeleine Rouxová)
Jota, 16.7
Kdo tam jednou vkročí, není pro něj cesty ven!
Příběh odehrávající se na hranici mezi minulostí a současností.

Pro šestnáctiletého Dana Crawforda je letní kurz pro nadané studenty životní šancí. Spolužákům na střední škole připadá spíš divný se svým až fanatickým zájmem o dějepis a vědní obory, ale studijní program na přípravné škole New Hampshire College je pro takové podivíny jako stvořený.
Hned po příjezdu se Dan dozvídá, že koleje jsou uzavřené a studenti budou letos bydlet ve zchátralé ubytovně Brookline – někdejší psychiatrické léčebně. Se svými novými kamarády Abby a Jordanem začne zvídavý mladík zkoumat spletité chodby Brooklinu s jeho utajeným suterénem. Před očima jim vyvstávají strašidelná tajemství… tajemství, která Dana a jeho přátele spojují s temnou minulostí blázince. Postupně vychází najevo, že Brookline nebyl jen tak obyčejný ústav… A jistá tajemství se derou na povrch.
Originální kniha vyvolává mrazení v zádech a připraví čtenáři nejeden šok, až se mu před očima začnou stírat hranice mezi minulostí a současností, přátelstvím a posedlostí, genialitou a šílenstvím. Atmosféru příběhu výstižně umocňují znepokojivé fotografie ze skutečných psychiatrických ústavů.


Doteraz som vlastne knihe pozornosť nevenovala, ale keď som si prečítala teraz anotáciu, tak som zistila, že to vypadá dobre. 


Slza (Lauren Kate)
Yoli, 22.7
Sedemnásťročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto, ktorým sa spolu s mamou vezie po Sedemmíľovom moste na letisko v Miami, zmietne obrovská vlna do mora. Mama zahynie, Eureka sa vracia do života s ranami na duši i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý predtým mala veľmi rada. Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame – medailón s lapisom lazuli, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom –, začnú sa okolo nej diať čudné veci. Čoraz väčšmi sa presviedča, že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu?

Niežeby ma zaujala až tak anotácia, ale Lauren Kate mám proste rada. Jej Padlí anjeli patria z nejakého nevysvetliteľného dôvodu medzi moje najobľúbenejšie série a ja si nemôžem nechať újsť ani toto :)

Trojica (Sarah Lotzová)
IKAR, 22.7
Štyri letecké havárie za jeden deň. Prežili tri deti. Náboženský fanatik v nich vidí zvestovateľov apokalypsy. Čo ak má pravdu?
Celý svet šokuje správa, že v priebehu niekoľkých hodín sa na štyroch svetadieloch zrútili štyri lietadlá. Vyšetrovatelia musia čo najrýchlejšie odhaliť príčinu nešťastí, aby predišli panike. Vylúčia teroristický útok aj nepriaznivé poveternostné podmienky. Zdá sa, že katastrofy nespája nič okrem troch detí, ktoré sa našli živé na miestach dopadu. Novinári ich pomenujú Trojica.
U detí sa prejavujú poruchy správania, pravdepodobne zapríčinené otrasným zážitkom a neutíchajúcim záujmom médií. Pozornosť verejnosti ešte väčšmi priťahuje fanatický kazateľ. Je skalopevne presvedčený, že deti sú traja zo štyroch zvestovateľov apokalypsy. Jeho znepokojivé vyhlásenia priťahujú húfy záujemcov o vstup do sekty pripravujúcej sa na koniec sveta. Deti z Trojice sa musia skrývať, ale čoraz zvláštnejším správaním zasievajú semienko pochybností o zázračnom prežití aj do duše svojich opatrovateľov.


No čo, vypadá to dobre...


Závisť (J.R.Ward)
IKAR, 29.7
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Syn sériového vraha, detektív Thomas „Veck“ DelVecchio ml., vyrastal v tieni zla. Teraz, na vražednom ostrí medzi občianskou povinnosťou a slepou odvetou, musí odčiniť otcove hriechy – a bojovať s vlastnými démonmi. Dôstojníčku z oddelenia vnútorných záležitostí, Sophiu Reillyovú poveria monitorovaním Vecka. Jej záujem oňho však nie je len profesionálny, ale aj vzrušujúco osobný. Medzi Veckom a Sophiou existuje ešte jedno spojenie: Jim Heron, tajomný cudzinec, ktorý má priveľa odpovedí na tie najnebezpečnejšie otázky. Keď sa Veck a Sophia pustia do konečného boja medzi dobrom a zlom, ich záchranca, padlý anjel, je to jediné, čo ich delí od večného zatratenia.


Túto sériu mám moc rada. Jedna z najlepších anjelských, aké som čítala. A na tento diel sa veľmi teším, už aby som ho mala doma :)


Šibeniční vrch (Lois Duncan)Baronet, 30.7
Sedmnáctiletá Sarah Zoltanneová se proti své vůli ocitá v městečku Pine Crest, kam se její matka přestěhovala za svým partnerem. Konzervativní starousedlíci nevítají nové sousedy s otevřenou náručí a Sarah se v místní střední škole cítí jako vyvrhel. 
V předvečer svátku Všech svatých se pořádají tradiční studentské oslavy a Sarah, v naději, že konečně získá kamarády, ochotně souhlasí s rolí věštkyně budoucnosti. Její přesvědčivý výkon má obrovský úspěch a Sarah zdráhavě souhlasí, že bude ve hře pokračovat. Nevinná zábava se však změní v noční můru. Spolužáci podezírají Sarah z čarodějnictví a chtějí ji vystrašit. Nakonec ale podlehnou davové hysterii a chystají se napodobit zfanatizovaný dav, který koncem 17. století oběsil v nedalekém Salemu devatenáct údajných přisluhovačů ďábla...


To vypadá zaujímavo... 


Hra o trůny - Prostorový průvodce Západozemím
Slovart, 31.7
Tento unikátní 3D průvodce, inspirovaný cenou Emmy ověnčeným seriálem HBO Hra o trůny, vezme čtenáře na vzrušující cestu do světa Západozemí. Naleznete zde neuvěřitelné trojrozměrné ztvárnění klíčových míst, včetně Zimohradu, Králova přístaviště a Zdi, a setkáte se v ní i s dalšími věhlasnými ikonami této fantasy série, jako jsou zlovlci, bílí chodci a draci. Úchvatná a fascinující Hra o trůny: Prostorový průvodce po Západozemí je naprostou nezbytností pro každého fanouška tohoto fenoménu.

No čo, vy by ste tú knihu nechceli? 

Hra o tróny (George R.R. Martin)
Tatran, ešte sa nevie kedy
Hra o tróny je prvým dielom majstrovskej série najvýraznejšieho súčasného autora v žánri fantasy. Hrou o tróny začal Georg R.R. Martin ságu, v ktorej spája to najlepšie, čo tento žáner ponúka. Stránky tejto úžasnej ságy sú naplnené tajomstvom, intrigami, romantikou a dobrodružstvom, ktorých čítanie je pôžitkom pre všetkých fanúšikov fantasy. V dávno zabudnutých časoch rozvrátila podivná udalosť kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Winterfellu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily. Na juhu kráľova moc ochabuje – jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa. V centre konfliktu stojí rod Starkovcov z Winterfellu, ktorý je rázny a neústupný ako zamrznutá zem, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddara Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale aj celé kráľovstvo.

Tak toto vysvetlenie naozaj nepotrebuje. Síce sa bojím prekladu, ale tú knihu BUDEM MAŤ!!!

6 komentárov:

  1. Trojica a Hra o tróny sú TOP pre mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Trojica, Game of thrones (sorry, ale neviem si zvyknúť na náš preklad :D), Asylum, Slza a Wardová vyzerajú super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ach, dúfam len, že vydajú tento mesiac Hru o tróny, ak hej, hneď padne objednávka :D ja sa ešte teším aj na Darrena Shana a Hrdinov pekiel (i keď mám len jednu časť prečítanú zatiaľ)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.