streda 5. februára 2014

Na půl cesty do hrobu (Jeaniene Frost)

Originálny názov - Halfway to the grave
Séria - Noční lovci
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Fantom print
Rok vydania - 2012
Väzba - pevná
Počet strán - 272

Anotácia
Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstou. A přitom doufá, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce bude její otec. Muž, který zničil život její matce. Dříve, než se jí to podaří, je ale zajata Bonesem, upířím lovcem odměn, a přinucena vstoupit do nerovného partnerství. Bones je ochoten Cat pomoci hledat otce, ale pouze pod podmínkou, že s ním začne trénovat.
Cat tedy souhlasí, aby ji přitažlivý noční stopař trénoval, dokud se jí bojové reflexy nezostří jako tesáky jejího trenéra. Ale dřív, než si Cat dokáže plně užít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, jí i Bonesovi se vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. A Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem…

Obálka
Nuž, obálka vypadá pekne. Jedine čo by som mohla vytknúť je len taký detail a to to, že na obrázku mi modelka pripomína Reneé Zellweger. Inak je obálka vážne krásna, taká temná a tajomná.
***

Na túto knihu som sa chystala už hrozne dlho, pretože to proste vypadalo fakt dobre a sú na to samé pozitívne ohlasy. Nuž, nečudujem sa. Knihu som zhltla jedným dychom, bola perfektná. Nedalo sa od nej odlepiť, čítala sa skvelo. Od začiatku. A jednoznačne je to už po prvom diely tá najlepšia séria o upíroch, akú som čítala. 

,,Nikdo z vás není roztomilý a nevinný. Všichni do jednoho jste zabijáci. To proto na tom nezáleží. Ukáž mi upíra a já se ho pokusím zabít, protože všichni alespoň jednou udělali něco, čí si to zaslouží."

Postavy boli tiež dokonalé. Cat je po dlhom čase hrdinka, ktorú som si hrozne obľúbila. Je to silná, odvážna žena, ktorá sa dokáže o seba postarať. Nestáva sa moc často, že by mi nejaká prirástla k srdcu. Úžasná bad-ass, perfektne bojovala. Bola ako nadprirodzená Lara Croft. Tak trochu. A okrem toho bola ryšavá. To je také plus. 
Bones bol tiež úžasný a strašne sexy, čo si budeme klamať. Okrem iného mal v mojej hlave podobu Jacka Barrowmana... Ktovie prečo :D Ale nechcela by som podstúpiť jeho výcvik, na to som priveľké nemehlo. Možno s dostatočnou motiváciou... Ale dal Cat úžasnú prezývku. Koťátko. Fakt milé.


Catina matka... Nuž, tú pred niekoľkými rokmi znásilnil upír, z čoho vznikla Cat. Logicky ako poloupírka. A jej matka celý čas verila, že všetci upíri sú zlí. Podporovala Cat v zabíjaní upírov napriek tomu, že to ohrozovalo jej život, ale keď sa Cat zamilovala do Bonesa, nepodržala ju. Brala ju ako monštrum, ktoré ju zradilo. Čo je toto za matku? A opäť sa dostávam k tomu, aký bol Bones skvelý.

,,To mi fakt říkaš, že ses naučila zabíjet upíry díky knihám a zatraceným jablkům v karamelu? Je jedine dobře, že většina téhle generace téměř nečte, jinak bychom měli na krku vážny problém."

Kedysi som fakt moc chcela byť upírkou. To viete, najprv Twilight, potom Upírske denníky... a potom ma to prešlo. Nie úplne, nikdy by som tým nepohrdla, ale toto... To ma zas vrátilo do starých kolají. Chcem prežívať to, čo zažívala Cat (hoci tá ani upírka nebola). Hmm... nechcete ma niekto premeniť?

Bolo to vtipné, výborné a pekné. Skvelá oddychovka, ktorá obsahovala všetko, čo má skvelá knižka obsahovať. Skvelé postavy, dej, "čtivý" autorkyn štýl... Čítala som to vkuse. Pri niektorých scénach vlastne dosť zlyhávala moja slovná zásoba. Autorka sa s ničím nemaznala a napriek tomu, že je to vlastne kniha o nadprirodzených bytostiach, tak to bolo veľmi reálne. Hrozne sa teším na ďalšie diely. Už len ten koniec nedopadol tak úplne podľa mojich predstáv... 
Akurát... Akurát kniha nebola taká, že jej môžem dať plný počet TARDIS. Myslím, že to má ešte istú rezervu, hoci ani v najmenšom nepochybujem, že tá sa rýchlo vymaže.


Kam ďalej?

7 komentárov:

  1. Taky mám doma, už se na ni těšim. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zatím jsem četla jenom první díl, ale chystám se i na další! A Bones... on je prostě úžasný :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež. Čoskoro sa k nemu musím dostať, čaká ma aj trojka :) A chápem :D

      Odstrániť
  3. Fakt je to tak dobré? Mně po pravdě ta obálka vůbec nesedí :) Ale skvělá recenze a na knížku jsi mě fakt nalákala :) Jinak já upírkou nechtěla být nikdy - krev nemůžu ani vidět a takový věčně omdlévající upír by byl nejspíš na nic :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Smrteľne vážne :D A som moc rada.
      Keď to spomínaš... V jednej súťaži som sa pýtala, akou nadprirodzenou bytosťou by ste chceli byť a jedna dievčina mi napísala, že upírkou, ale z pohľadu na krv jej býva zle, tak by sa živila asi rastlinami :D Môžete si založiť klub :D

      Odstrániť
  4. Jsem ráda, že se ti knížka líbila. Ano, souhlasím s tebou Bones je prostě skvělý!! :D :) A Cat je úžasná hlavní hrdinka, kterou si prostě nejde neoblíbit. O bože, jak já miluju tuhle sérii :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.