pondelok 17. februára 2014

Hrej hráčem (Emma Hart)

Originálny názov - The Love Game
Séria - The Game
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Galatea
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 248

Anotácia
Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…

Obálka
Až na tých modelov je obálka dokonalá. To kockové pozadie a fonty písma sú perfektné, ale tí dvaja sa mi proste nepáčia.
***

V prvom rade mi už hrozne lezie na nervy, ako tie hlavné postavy neustále musia opakovať, ako je ten a ten absolútne dokonalý. V tomto prípade aj keď ho nenávidela. Chápete, ona stále tvrdila, že ho nenávidí, lebo jej pripomína brata a na druhej strane je úplne paf z jeho tela. Neviem ako vy, ale ja si na postavy dokážem utvoriť názor aj bez toho, aby som čítala stále to isté. A toto žiaľ, nie je prípad iba tejto knihy.

Čo sa týka postáv, najviac sa mi páčila jedna z najlepších Maddiiných kamarátiek Kay. Bola úžasná a ja by som rozhodne uvítala knihu o nej. Bola to bisexuálka, poriadne si užívala život a bola správne ironická a uštipačná.

Zato ani jedna z hlavných postáv - to ako Braden a Maddie - mi neprirástli k srdcu. Neboli ničím výnimoční a výrazní, za chvíľu ani nebudem vedieť, že som o niekom takom vôbec čítala. Typy ako Braden nemám rada. Všetky baby sú z neho paf, on si to užíva, každý večer má inú a tak. Dokým neuzavrie stávku, pravdaže. Úprimne, ja som tie baby nechápala. Za prvé sa mi nezdal ani taký sexy a za druhé to bolo trápne a úbohé, ako boli tie baby lacné a bez štipky sebaúcty. Maddie je zase normálna baba, ktorá ale rovnako, ako všetky podobné hrdinky, nemala ľahký život. Bola celkom sympatická a milá.

Ostatné Maddiine kamarátky - Megan a Lila som vnímala viac-menej okrajovo, ale tiež to boli fajn baby. Obzvlášť tá Megan.

Kapitoly sa striedali - raz boli z pohľadu Maddie, raz z pohľadu Bradena, čo bolo také príjemné osvieženie. Ale proste mi prišlo absurdné a hrozne nepravdepodobné, že by obaja uzavreli stávku v ten istý večer a v podstate rovnakú.
Kniha bola predovšetkým vtipná. Dá sa na nej veľmi nasmiať. Nie je to nijako výnimočná kniha, ono všetky tie new adultky sú na jedno kopyto. Ale rozhodne je to oddychovka, ktorou nič nepokazíte. Čítala sa dobre a relatívne rýchlo.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Galatea.
Vy si ju môžete kúpiť TU.

Kam ďalej?

11 komentárov:

  1. Mě se kniha moc líbí, až jsem z toho byla docela překvapená :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som už čítala aj lepšie new adultky...

      Odstrániť
    2. Mně se tahle knížka líbila. Byla to skvělá oddechovka. :)

      Odstrániť
    3. Veď v konečnom dôsledku aj mne, bola fajn. Len ju nepovažujem za to najlepšie :)

      Odstrániť
  2. Já už na ní nějakou dobu mám spadeno .. ale tak nevim, nevim .. když se na to tak dívám .. jestli ji uvidím v ebooku tak si jí asi vezmu a nebudu zbytečně utrácet za hardback :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď jasné, ak budeš mať príležitosť, tak to skús :)

      Odstrániť
  3. Po knižke už dlhšie túžim :) tak sa mi ju raz snád podarí prečítať

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To znie celkom dobre, hlavne, keď vravíš, že je vtipná...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Už se na knížku moc těším! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na túto knihu sa už veľmi teším :) Dúfam, že ma nesklame a že sa nasmejem :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.