utorok 10. septembra 2013

Radek (Katka Heřmanová)

Vydavateľstvo - Nová Forma
Rok vydania - 2013
Väzba - brožovaná
Počet strán - 90

Anotácia
Jmenuju se Radek. Žiju životem, co by se snad dal označit za naprosto normální a spokojený, jen kdyby nebylo pár malých detailků. Jako třeba toho, že jsem gay. Že moje rodina to ví. Že je s tím povětšinou smířená, což není vždycky tak výhodné, jak by si každý mohl myslet. Že moje vztahy, když už se mi je podaří navázat, jsou většinou založené pouze na postelových hrátkách. Že můj nejlepší přítel není gay, ale je zatraceně hezký. Že moje babička je zapřísáhlá křesťanka. A že jsem tak nějak obecně... Mistr v komplikování vlastního života.

Obálka

Je pekne nakreslená. A celkovo vypadá pekne, i keď to nie je nijaké umelecké dielo. Ale v jednoduchosti je krása, no nie? 

Dopredu hovorím, že všetko, čo si tu prečítate, berte tak trocha s rezervou, lebo ako je všeobecne známe, nie som veľmi normálna. Ale to už ste si museli všimnúť. Takže vás to (zrejme) neprekvapí. 


Začnem tým, že kniha ma zaujala na prvý pohľad. Narazila som na ňu na nejakom blogu, kde bola recenzia a vtedy som si povedala, že si ju musím prečítať aj ja. Pretože v poslednej dobe ma LGBT tématika dosť chytila, tak to berte ako moju najnovšiu úchylku. Ehm...
Každopádne, kniha ma bavila úplne od začiatku. Ja už som predtým čítala od Arvari nejaké poviedky, takže som vedela, čo mám asi tak čakať. Jej štýl písania je sympatický, číta sa fakt rýchlo a príbeh pekne plynie. Naozaj je táto knižka taká jednohubka, ktorú zhltnete tak za hodinku - dve. 

A teraz k postavám. Radek nebol taký ten ,,typický gay", ako si ľudia poväčšine predstavujú - viete, takí tí ružoví barbie v mužskom tele. Bol to proste obyčajný sympatický a zlatý chalan, ktorý to vďaka svojej orientácii nemal v živote ľahké. Tak isto aj Robin (to je ten najlepší kamarát) bol veľmi sympatický. Inak sa tam veľa postáv nevyskytovalo. Sem-tam nejakí chalani, ktorých mená som zabudla hneď po prečítaní (ale tuším tam bol nejaký Milan :D) a takisto Radkova rodina. Tá to prekvapivo niesla celkom dobre, hlavne jeho mama, hoci bola celkom otravná. Ale to sa stáva :D A Adam... no, proste no comment :D

Celá kniha bola písaná veľmi vtipne, stále som sa pri niektorých hláškach smiala, uškŕňala alebo aspoň usmievala. A keď som sa fakt snažila neškľabiť sa ako idiot (to nie je vina tej knihy :D), tak aj tak mi proste mykalo kútikmi úst. Proste sa inak nedalo. 

Príbeh bol dobrý, jednoduchý ale vlastne veľmi komplikovaný. A koniec vážne krásny, úplne super. Musela som rozdýchavať, inak by som mala asi nejaký infarkt. Proste som sa musela upokojiť, lebo to bolo hrozne zlaté a ja som sa už bála, že sa rozplačem. A že to sa mi nestáva :D Proste určite odporúčam, je to taká oddychovka, vtipná, zlatá a ja by som teda potrebovala nejaké (hociaké) pokračovanie, hoci to bolo vlastne ukončené.


Za poskytnutie e-knihy veľmi ďakujem Arvari :) 
A vy si ju môžete kúpiť TU.

6 komentárov:

  1. ooooo .... to je perfektné !!! :3 tú knihú musím mať ... nech žije yaoi ! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle knihu hrozně chci! A to že po českých většinou moc nekoukám..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja neskutočne. Chcem ju mať aj fyzicky doma :)

      Odstrániť
  3. Na tuto knihu vidím poslední dobou samou chválu, prostě si ji musím přečíst :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To rozhodne schvaľujem. Je to perfektné a roztomilé :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.