nedeľa 15. septembra 2013

Kľúč k šťastiu (Irina Semina)

Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 72

Anotácia
Myslíte si, že cesta k šťastiu je zdĺhavá a výsledok neistý? Presvedčíme vás, že byť šťastná je ľahké! Rady, mottá a citáty vám ukážu správny spôsob, ako prežiť dni naplno. Naučte sa dívať na svet okolo seba inak a nájdete svoj kľúč ku šťastiu!

Obálka
Neskutočne krásna. Má krásnu farbu a úžasný dizajn. Takisto je dizajn veľmi podarený, je vidieť, že sa s tým vydavateľstvo pekne vyhralo. A fakt im to vyšlo. Možno trochu detinskejšie, ale fakt zlaté.


Okej, hneď na začiatku priznám, že ja veľmi nemusím všelijaké tie motivačné knihy, ale už som čítala Obchod so šťastím a veľmi sa mi to páčilo. To bolo písané formou krásnych rozprávok a bola to vážne skvelá kniha. Tak som si povedala, že si musím prečítať aj toto. 
Vedela som, že táto kniha písaná formou rozprávok nie je, skôr sú tam akési rady na zlepšenie života. To je ďalšia vec, ktorú moc nemusím, ale toto je naozaj výnimočné. Je to písané naozaj krásne, nie ako tie knihy, pri ktorých spíte už na druhej strane a ktoré radia ako byť šťastný, keď vy ste šťastný, že tu knihu odložíte.


Ale aj tak sa tu vyskytovali tri motivačné rozprávky pričom prvá, Obchod so šťastím bola úvodná rozprávka aj v tej rovnomennej knihe. Páčila sa mi však najviac a vôbec mi nevadilo prečítať si ju znova, je strašne milá a pozitívna a naozaj vám rozjasní deň.

Tiež sa tu vyskytovali takzvané Perly múdrosti, čo boli veľmi pekné myšlinky. Tu sú tie najkrajšie:

,,Človek je zariadený tak, že aj na šťastie sa díva neochotne a podozrievavo, preto aj šťastie sa mu musí vnucovať." - M. J. Saltykov - Ščedrin

,,Niekomu k šťastiu chýba iba šťastie." - S. J. Lec

,,Keď budeš chcieť niekedy nájsť človeka, ktorý dokáže prekonať aj to najväčšie nešťastie a urobí ťa šťastným vo chvíli, keď to nikto iný nedokáže, pozri sa do zrkadla a povedz: Ahoj!" - G. B. Shaw

,,Zariaď si to tak, aby si dostal, čo chceš, pretože inak budeš musieť mať rád to, čo dostaneš." - G. B. Shaw

,,Každú minútu, keď ste nahnevaní, strácate šesťdesiat sekúnd svojho šťastia..." - G. B. Shaw

Nijaký ciel nie je tak ďaleko, aby naň nedosiahli krídla tvojich snov.

Bude to znieť čudne, ale táto kniha je písaná tak pekne a milo, že sa proste pri nej musíte usmievať a cítite v sebe takú tú spokojnosť. Alebo to mám nazvať šťastie? 

Rozhodne knihu odporúčam. Zlepší vám náladu a ani vám nezaberie veľa času - do hodinky ju máte prečítanú. Taktiež vám naozaj môže pomôcť, ak sa ňou budete riadiť. Je to len na vás. Pokiaľ chcete zlepšiť svoj život (ale aj ak ste s ním spokojní), táto kniha je to pravé pre vás :) 

Musela som sa však veľmi zamyslieť nad hodnotením. Kniha sa mi veľmi páčila, bola strašne milá, pozitívna a pekná a mala som z nej veľmi dobré pocity. Napriek tomu sa mi Obchod so šťastím páčil o čosi viac. Lenže málo hviezdičiek tomu, čo vo mne vyvolalo také príjemné pocity som dať nemohla a preto som sa rozhodla pre toto:

Za poskytnutie knihy sa chcem poďakovať vydavateľstvu Fragment.
Vy si ju môžete kúpiť TU.

Kam ďalej? 

2 komentáre:

  1. kniha vyzerá zaujímavo, aj ten jej vnútrajšok aj obálka :) a citáty sú krásne, ja som na ne maniak, takže si ich hneď zapisujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mmm zapisuji si jí do seznamu nepřečtené četby :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.