utorok 20. novembra 2012

Element: Zavytie prvé (Ivana Žalúdeková)

Vydavateľstvo - Ametyst
Rok vydania - 2011
Väzba - pevná
Počet strán - 355

Anotácia
Po oslávení 17-tych narodenín sa študentka Kaja dozvedá pravdu. Nie je ako jej rovesníci - je kríženec človeka a elementála. Máva nočné mory, dozvedá sa, že jej otec pochádza z Irie, bájnej zeme, krajine záhadných bytostí.
A Elementáli? Pod vedením Prírody sa starajú o všetko živé.
Kaja teda žije dvojitý život. O jej skutočnom ja sa nemôže dozvedieť žiadny človek. A nie je to ľahké. Kaja sa učí ovládať svoje schopnosti.
A do jej života vstupuje Elementálny strážca Chors... a všetko sa zamotá.
Kniha pre mladých, v ktorej nechýbajú tajomstvá, napätie, priatelstvo a láska. Zavedie vás do sveta elementárnych bytostí, v ktorom sa prastará mágia mieša s prítomnostou a s dávno zabudnutými legendami o slovanských božstvách.
Knihu doplnajú ilustrácie autorky.

Postavy
Prišlo mi také otrepané, že na hlavnú hrdinku sa lepia chlapy ako muchy na lep. Taktiež mi na nej vadilo, aká bola veľmi zodpovedná a upätá. Maťa a Maxa som si obľúbila, Mišo mi liezol na nervy. Chors ma prekvapil.

Kniha je zaujímavá, ľahko sa čítala, ale nie je to nič, čo by ma ohúrilo natoľko, že by som to chcela prečítať znova. Koniec ma prekvapil, nečakala som ho, ale inak...
Čo sa týka štýlu písania, dosť mi tam vadilo, že mi to prišlo také... nedokončené. Nejaká myšlienka, niečo, proste Kaja niekde bola a zrazu naskočilo zasa čosi iné. Niečo mi prišlo také zmetené (Asi ako táto recenzia :D)
Hoci som sa dobrovoľne podujala k nej niečo napísať, akosi nemám veľmi čo. 

Kniha má aj ďaľšie 2 pokračovania - Altyr: Boj o kameň bytia a Iria: Pred bránou do raja.

2 komentáre:

  1. Elementáli sú podľa obálky akože vlci?
    Už som sa tešila, že sú to nejaké nové príšery, ale vlkolaci, zase??? 8D To nech potom napíše rovno, nech viem, čo to bude.
    Samo o sebe to neznie zle, ale ani extra super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. elementali su nieco ako duchovia lesa. ale hej, vedeli sa menit aj na vlkov... :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.