utorok 26. júla 2016

Čo ďalej?

Tento článok som mala v pláne už dlho. Ale tak, ako odkladám skoro všetky články, som odkladala aj tento. Je to článok o osude, ktorý čaká tento blog, čo sa deje v mojom živote a podobne. Také tie informatívne veci, čo by ste mali vedieť, pokiaľ o to stojíte. 

Od založenia blogu som sa snažila byť k svojim čitateľom úprimná. Či už išlo o názory ku knihám (aj keď som to vždy nepodala zrovna najjemnejšou formou) či o niečo všeobecné. Preto píšem toto. 
Ako som spomínala viackrát, založenie blogu bolo spontánny nápad. Od tej doby prešli skoro 4 roky. Rozhodne som nečakala, ako ďaleko sa vďaka nemu dostanem, koľko skvelých ľudí vďaka nemu spoznám a akú podporu dostanem od ľudí. Veľmi si to vážim, viac než dokážem opísať.
Avšak.
V posledných mesiacoch si uvedomujem, že si to už neužívam toľko, ako kedysi. Boli časy, kedy som si nevedela predstaviť, že by som s blogom raz skončila. V tej dobe leteli rôzne meme a aj vďaka ním som publikovala článok každý deň. Niekedy aj dva. Keď som deň nemohla pridať článok, z nejakého dôvodu, bola som z toho na nervy. 

Teraz? Tento rok bol úplná katastrofa aj po blogovej aj po čitateľskej stránke. Väčšinu roka to boli 4-8 článkov mesačne (a neprečítala som ani len toľko kníh) a ani ma to netrápilo natoľko, aby som z tým niečo robila. Na recenzie kníh, ktoré nie sú recenzáky už v poslednej dobe úplne kašlem, lebo sa mi ich vôbec nechce písať (takže názory jedine tak na Goodreads). A aj do recenzií na recenzáky sa väčšinou nútim, pretože sa mi absolútne nechce a mám dojem, že ani nemám čo písať. To je dôvod, prečo som postupne porušila množstvo spoluprác, až mi ostal len Slovart a Pre školy. 
Niežeby som nemala nijaké nápady na články, či projekty, ale skrátka sa mi ich vôbec nechce zrealizovať. Viem si nájsť milión aktivít, ktoré chcem spraviť radšej. Aj tento článok som odkladala neskutočne dlho, A v konceptoch mám recenziu už vyše dvoch týždňov, čo je na mňa katastrofa. 
Týmto nehovorím, že s blogom končím. Na to ešte nie som pripravená a zatiaľ to neplánujem. Chýbal by mi. Ale blogovanie ma už nenapĺňa tak, ako kedysi, čo je dôvodom mojej úbohej tohtoročnej aktivity. Vôbec netuším, ako na tom budem v budúcnosti s blogom. Ani či s ním skončím o polroka, o rok, o tri... Fakt netuším. 
Ale na Facebookovej stránke som aktívna stále, takže to nie je tak, že by už o mne dlho nebolo počuť. 


K blogovým veciam to je všetko, takže pokiaľ vás to už ďalej nezaujíma, pokojne článok vypnite. Už to bude len o mne. 
Ako možno viete, tento rok som úspešne zmaturovala, dostala som sa na dve vysoké školy a od konca septembra budem navštevovať Masmediálnu fakultu v Trnave. Odbor media relations. Keď som videla zoznam prednášok, veru netuším poriadne o čom to bude, ale som zvedavá a úprimne dúfam, že ma bude baviť aspoň táto škola. 

Zatiaľ si užívam štvormesačné voľno a je divné, že som už skoro v polovici, už som si zvykla na voľno. Stredná škola mi príde ako ďaleká minulosť. Akoby boli nočné mory s Flashom, Dreamweaverom, After effectom a Cinemou 4D z minulého života alebo tak. 
Niežeby som trčala furt doma. Občas brigádujem v Gate. Práca v obchode nie je tak úplne taká, ako som si predstavila a je to riadne namáhavé. Odporúčam si to poriadne rozmyslieť, keby chcete tiež takú brigádu. 12 hodín na nohách, ani sadnúť si nemôžete a plat nie je úmerný námahe ani zďaleka. Vydržím do konca leta, ale nikdy viac. 

Čo ma ešte teraz v lete čaká je blogerská chata, na ktorú sa začínam vážne tešiť. Celý víkend s kamarátmi v krásnom prostredí. Tak sa tam hádam nepozabíjame. 
Avšak mrzí ma, že nemám vlaky zdarma a tak nemôžem poriadne cestovať ako minulý rok a tak som z väčšej časti doma. 
Takže si konečne trocha čítam (zrovna som začala posledný diel série Splintered/Šepotání. Je to vážne skvelé, rozhodne túto sériu odporúčam.), pozerám Youtube (teda Jamesa Cordena, Jimmyho Fallona a spol.), s bratom lovím Pokémonov (od minulej soboty mám asi 45 rôznych Pokémonov a je to fakt super, len ma strašne štve, ako mi to neustále seká hru, či rovno mobil. Takže vďaka tomu ma to pomaly prestáva baviť.) či pozerám X-Factor (na JOJ pluske dávajú reprízu minuloročného, čo som nevidela) a snívam o tom, ako úžasné by bolo stáť na tom pódiu. Ale to by som si najprv aj musela veriť. A chcelo by to viac talentu, že. 

No a počúvam dosť hudby. Ako vždy. Takže trochu hudobnej inšpirácie z toho, čo momentálne najviac počúvať. (Ale varujem, že môj vkus je trochu... mainstream.)
Albumy:
- One direction - celá diskografia (jop, stále)
- DNCE - Swaay (vážne by už mohli nahrať poriadny album)
- Cheryl - Only human
- Beyonce - Lemonade (hlavne Daddy lessons)
- Taylor Swift - 1989
- Sia - This is acting, 1000 forms of fear (musíte počuť pesničku Fire meet gasoline, ak ste ju nepočuli. 
- Andy Black - The Shadow side (jediné, čo sa líši od ostatných, ale je skvelý) 
- Little mix - Salute (ale milujem všetky tri albumy)
- Zayn - Mind of mine 

Songy:
- Demi Lovato - Body say
- Selena Gomez - Kill em with kindness, Hands to myself, Same old love
- Ariana Grande - Into you, Break free, Dangerous woman, Be my baby, Just a little bit of your heart
- Adele - Water under the bridge
- Fifth harmony - I´m in love with the monster
- Bruno Mars - The Lazy song (no čo, výstižné) 
- Justin Bieber - Love yourself (milujem tú vetu My mama don´t like you and she likes everyone.)
- Lea Michele - Burn with you
- Meghan Trainor - Dear future husband
- Glee - All of me (niežeby len túto, ale rozhodne ju počúvam najviac) 

To bude na teraz zrejme všetko. Ako prázdninujete vy? 

10 komentárov:

  1. Tiež študujem v Trnave, už 4. rok :D Som zvedavá, ako sa ti bude páčiť.
    Chystáš sa na internát alebo si si hľadala privát? :)

    Podľa mňa je úplne v pohode, že ťa už blogovanie toľko nebaví, ja som mala tiež také obdobie, keď som odišla zo strednej, úplne ma to prestalo baviť a do článkov som sa nútila, tak som si dala asi trojročnú pauzu a myslím, že mi to prospelo... zasa som sa k blogovaniu s radosťou vrátila a stále som v kontakte s ľuďmi, s ktorými sme si blogy navštevovali. Takže ak máš nejakých skalných čitateľov alebo kamarátky na blogu, tak ich nemusíš vôbec stratiť :) Užívaj si leto, lebo príde vysoká a tam už ti toľko do smiechu nebude :D (jasné, záleží od odboru a konkrétnej školy).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne dúfam, že dostanem internát :)

      Vôbec sa nebojím, že aj keby prestanem blogovať, tak prídem o ľudí, s ktorými som sa vďaka nemu spoznala.
      Napriek tomu zatiaľ aj tak nie som pripravená sa s blogom rozľúčiť. Len ma už holt nebaví toľko ako predtým. :)

      Odstrániť
  2. Moja aktivita tiež klesá, rovnako tak čítanie kníh, ale kto vie no, možno je to len dočasné - dúfam že u teba aj u mňa :-) Možno pauza to vyrieši, určite sa netreba do niečoho nútiť len preto, aby to človek urobil. Uvidíš sama ;-) Na chatu sa teším aj ja, dúfam, že bude super. V Trnave sa nám snáď podarí aj stretnúť, môžeme skočiť na kávu a hodiť reč :-) Takže prajem príjemný oddych, o práci ani nehovor, je to masaker, ale zasa peniažky sa zídu tak čo narobíme :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite áno, však budeme na rovnakej škole, v rovnakom meste, príležitosti na kávu budú. :)

      Odstrániť
  3. S tím blogovanim tě dost chápu. Pro mě už to (po 5 letech) také není takové jako dřív, ale pořád se k blogu vracím a přes prázdniny se vždycky opravdu snažím přidávat - a ani se do toho nemusím nutit. :D Jinak k té práci v obchodě... Když jsem začínala, byla jsem z toho taky docela rozčarovaná a představovala jsem si to celé tak nějak jinak. Ale teď už to bude rok, co pracuju v Croppu (při škole cca 80 h/měsíc) a chodím si tam spíš odpočinout od starostí normálního života :D Horší je, že tam hrozně moc utrácím. :D

    Každopádně ti přeju, ať se ti líbí v nové škole! :) (A ať se na nás v blogosféře nikdy úplně nevyšleš. :) )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nabudúce by sa mohlo podariť kníhkupectvo, to by bolo ideálne :D A snáď príjemnejšie :)

      Ďakujem. Zatiaľ blogosféru neplánujem opúšťať :)

      Odstrániť
  4. Já jsem takovouhle blogovací krizí taky prošla, nakonec jsem zjistila, že mě nejvíc otravuje psát recenze na recenzní výtisky, protože jsem se kvůli tomu cítila pod tlakem, takže jsem s tím sekla a hned se mi píše líp a volněji dýchá. Recenzáky jsou sice hezká věc, ale chce to mít čas i na "svoje" knihy:) Hodně štěstí do budoucna, ať už budeš blogovat nebo ne, dělej prostě to, co tě baví :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No presne, z toho dôvodu som povyhadzovala skoro všetky spolupráce a hádam to už bude lepšie :D
      Ďakujem :)

      Odstrániť
  5. Já teda poslední dobou čtu docela hodně, na poměry v posledních měsících se dá říct, že teď čtu skoro jak splašená (i když někdo by si to asi nemyslel, no, na poměry jinejch lidí je to furt dost pomalý), ale zase mi vůbec nejde psát. Nechce se mi do toho, prostě mám pocit, že psát tak nějak... nemůžu. A popravdě mě to docela mučí. Co bych dala za čtyři články v měsíci, ty jo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jop, v júli už konečne poriadne čítam aj ja :D Hádam mi to ostane. :D
      Tak jeden z tých článkov bola chvastačka, nejaká jedna-dve recenzie a nejaký náhodný článok :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.