pondelok 20. júna 2016

Rozhovor s Monikou Wurm

Knihy slovenskej autorky Moniky Wurm sa u nás tešia čoraz väčšej popularite. Doteraz jej ich vyšlo päť - Pakistanská princezná, Slzy predaných dievčat, Pakistanská pomsta, Rockové tango a Nesmieš ma milovať - Farby lásky. Ja osobne som od nej ešte nič nečítala, ale rozhodne mám v pláne prečítať aspoň Rockové tango
Ak ste od nej už niečo čítali, určite mi napíšte váš názor. :) 


1. Najprv by som ťa poprosila, aby si predstavila mojim čitateľom seba a svoju tvorbu. 
Milí priatelia písaného slova, moju tvorbu som zamerala na cestopisno orientálne, romanticko dramatické, ženské romány s ľahkou erotickou iskrou. 

2. Čím to podľa teba je, že tvoje knižky žnú u nás taký úspech? 
Uff, náročná otázka :). Čitatelia väčšinou chvália autentickosť deja, emócie, ktoré do príbehu vkladám, ale aj opisy iných krajín a kultúr. 

3. Čo ťa inšpirovalo k ich napísaniu? 
K písaniu ma inšpirovala prvá návšteva Pakistanu. Táto krajina ma prekvapila po všetkých stránkach tak veľmi, že som jednoducho musela začať písať moju prvotinu Pakistanskú princeznú. Odvtedy som si písanie zamilovala a aktívne sa mu venujem. 

4. Kedy si začala s písaním? 
Písaniu sa venujem posledné tri roky. Mojím snom je do dôchodku napísať sto kníh. Píšem v poradí siedmu slovenskú knihu. Čaká ma dlhá cesta, ale milujem výzvy (úsmev). 

5. Kto sú tvoji obľúbení autori? 
Bolo by nespravodlivé, keby som konkrétne menovala len niektorých. Preto na otázku odpoviem inak. Mám rada rovnako slovenských autorov, ako i zahraničných. Nepohrdnem žiadnym žánrom, ale najviac si oddýchnem pri knihách s orientálnym nádychom, erotickým šteklením. Nakoniec by som rada spomenula, že zbožňujem encyklopédie a Guinessové knihy rekordov. 

6. Chcela by si vidieť svoje knihy sfilmované? Máš nejakých vysnených hercov, ktorí by mohli stvárniť tvoje postavy? 
Filmovú zmluvu ku knihe Pakistanská princezná som podpísala koncom minulého roku v Londýne. Hlavný hrdina musí mať pakistanský, alebo aspoň indický pôvod a keby som si mohla vybrať, tak by to bol niektorý zo známych bollywoodskych hercov. 

7. Ktorá postava z tvojich kníh je tvojou najobľúbenejšou? A je nejaká, ktorú nemáš rada? 
Najradšej mám môjho Damiena z knihy Rockové tango, ale rovnako milujem aj Adela z Pakistanskej princeznej a pokračovania Pakistanskej pomsty. Najviac neznášam postavu Shaha z Pakistanskej pomsty. Pre informáciu, tento chlap naozaj existuje a je presne taký, ako som ho v knihe opísala. 

8. Píšeš teraz niečo nové? 
(Odpoveď obsahuje spoilery na knihu Rockové tango.)
Práve pracujem na pokračovaní ku knihe Rockové tango. Bude o drzej punkerke a Damienovi, ktorý aj štyri roky po smrti svojej lásky stále smúti. Ako sa osud rozhodne zamiešať karty ich životov sa dočítate na jar 2017. 

9. Ako by si svoje knihy opísala, aby si k nim prilákala viac čitateľov? 
Čítanie mojích kníh ti nedá nadpozemskú moc, alebo bohatstvo, to veru nie, ale moje príbehy ťa urobia šťastným a šťastie je v živote ľudí najdôležitejšie... Ponor sa do príbehov, ktoré zametú tvojími pocitmi, prinútia ťa nielen plakať, alebo sa smiať, ale i premýšľať nad ľudským bytím. Nechaj sa uniesť do krajín, ktoré sa prostredníctvom knihy naučíš milovať. Vychutnaj si romantiku, ktorá sa ti dostane pod kožu. Rozlúšti tajomstvá, ktorými som okorenila každú moju knihu. Prajem hlboký emocionálny zážitok, priatelia. 

Ďakujem za rozhovor a vašu priazeň, milí čitatelia. 
Monika Wurm


3 komentáre:

  1. našla sa chybička, encyklopédie :) a tiež som sa do nich rád začítal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to mi písala, že mám opraviť a zabudla som :D Vďaka :D

      Odstrániť
  2. Ale pekný rozhovor, rád som si prečítal :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.