streda 1. júna 2016

Mesačná chvastačka - máj


Minulý mesiac bol jedným z najnáročnejších mesiacov môjho života. Ak nie aj úplne najnáročnejší. Najprv tri týždne praktické maturity, potom akademický a ústne maturity. Všetko som, chvalabohu, úspešne zvládla (dokonca oveľa lepšie, ako som čakala - angličtina, slovenčina jednotka a odborné - praktické aj ústne trojka) a už mám voľno. Teraz sa pomaly chystám na príjmačky na výšku a hľadám si brigádu. 
Čo sa týka čítania, je smutné, že štyri prečítané knihy sú oproti predchádzajúcim dvom mesiacom pokrok... ale sú. Ale teraz to už bude určite lepšie! 

Prečítané knihy

Sobecké prasátko (Andy Riley)
Tráva spieva (Doris Lessingová)
The crown (Kiera Cass)
Huckleberry Finn (Mark Twain)

Kúpené knihy


Keďže mám konečne peniaze na tetovanie a maturitu za sebou, spravila som si radosť touto kráskou. Navyše ma stála krásnych necelých 9 eur, takže som nesmierne spokojná.
Nemám síce doma zatiaľ jednotku, ale čítala som ju, takže táto mala prednosť. 
Je nádherná a veľmi sa na ňu teším. 

Vyhrané knihy

Nič.

Darované knihy


Túto mi darovala kamarátka, ktorá ju už nepotrebovala a ja sa z nej môžem tešiť. Lebo Harry :3

Vymenené knihy


Tieto dve krásky som si doniesla zo sobotného zrazu, čo sme mali v Nitre. 
Nabíječa som vymenila s Lili. Nie je to síce môj obvyklý štýl, ale občas mám chuť aj na podobnú knihu a táto je dosť chválená.
We were liars mám od Sue. Je to nádherný hardcover a tretia verzia, ktorú som kedy mala z tejto knižky, tak táto mi už ostane. (Dlhý príbeh.)

Recenzné výtlačky


Tento mesiac len jeden. Chvalabohu. aj tak mám ešte šesť neprečítaných. Zhodou okolností, Magnusa som už prečítala a recenziu naň u mňa nájdete už tiež. Ďakujem za ňu vydavateľstvu Slovart.

Všetky pokope



***************************************************************************************************************************


Okrem kníh mi pribudli aj ďalšie knižné veci. Slovart mi poslal ich knižnú tašku a od Marry mám podpísané záložky od Pintip Dunn, Mindy McGinnis a Maurissy Guibord.

6 komentárov:

  1. Ta taška je super. :D A zbytek chvástačky ve mně aspoň nevyvolává deprese, mně v květnu přibyla do knihovny jediná knížka, i když teda vydá za tři. :D Pokud udělám státnice, tak v červnu očekávám větší přísun literatury, budu se řádně odměňovat. :D I když teda netuším, kam to dám, a to jsem už nedávno jednu polici v knihovně uvolňovala... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vždy sa dá nejakých zbaviť. Prinajhoršom. :D
      Aby si uvoľnila miesto novým a lepším :D

      Odstrániť
  2. Moc hezké přírůstky a krásná knihomolská taška :)) Přeji krásné čtení! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slovart ti poslal vážně krásné dárečky a tvoje knižní přírůstky bych taky hned brala. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slovart mi poslal ako darček len tašku :) Ale je skvelá :3

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.