štvrtok 30. júna 2016

Mesačná chvastačka - jún


Tento mesiac bol podobne ako minulý v mojom živote veľmi prelomový. Minulý mesiac som úspešne zmaturovala. Tento ma čakali dvoje príjmačky na vysokú. Hlásila som sa na Komenského, na prekladateľstvo angličtina - história (a učiteľstvo angličtina - história, ale to len preto, že to mohlo byť na rovnakej prihláške. Taká poistka.) a na Masmediálnu fakultu v Trnavu, odbor vzťahy s médiami, čo je v angličtine. Na prekladateľstvo som sa žiaľ nedostala, ale na zvyšné dve ma prijali, takže yay! Od jesene ma nájdete v Trnave :)
A tiež som oslávila devätnáste narodeniny. 

Prečítané knihy

Nezabíjajte vtáčika (Harper Lee)

Kúpené knihy


Pri pohľade na túto fotku človek asi nikdy neuhádne, že som šetrila, aj keď to tak bolo. Ja stále tvrdím, že mi šetrenie veľmi nejde.
Stiahla som si ZenMate, cez to môžem prehodiť IP adresu na USA a tak mám knihy oveľa lacnejšie zo zahraničných obchodov. Navyše na Better world books majú akciu, že 3 knihy z Bergain binu za 10 dolárov (pre USA a bohvie koho), takže som to využila a kúpila si tieto 4 anglické krásky. Za 12,5 eura tuším. No neberte to. Štyri anglické hardcovery za takú cenu :D A konečne mám Vodníka!
Školu dobra a zla 3 mám od Christie, ktorú mi dala za 4 eurá. Áno, takú bichlu a za 4. Neviem sa jej dočkať, Škola dobra a zla patrí k mojim obľúbeným sériám a som moc zvedavá na finále.
Tento mesiac som čítala Pocit konca od Juliana Barnesa a bola to naozaj výborná knižka. Takže keď som našla inú knihu od autora na bazáre za dve eurá, musela byť moja.

Vyhrané knihy 

Nič.

Darované knihy


Ako som spomenula hore, mala som 19. narodeniny (takže na prvú knihu vysvetlenie veľmi nemám :D). Ale tak pokiaľ ma osobne poznáte, či aspoň pravidelne čítate môj blog, tak viete, že som si tento rok zamilovala One direction a predovšetkým teda Harryho. Takže táto kniha sa tak akosi ocitla na mojom wishliste a dostala som ju od Naty :D
ACOTAR som čítala ešte minulý rok, ale až doteraz som ho nemala doma. Dostala som ho od Maggie a vďaka tomu mám skompletizovanú zbierku kníh od Sarah. Až kým teda nevyjde päťka Trónu. (Oplatí sa vôbec písať, že z tých jej sedem kníh som čítala tri?)

Vymenené knihy


Nádhernú svadbu som mala na wishliste už dlho, pretože som si veľmi obľúbila knihy Jamie McGuire týkajúce sa bratov Maddoxovcov a táto mi chýbala do zbierky. Ďakujem za ňu Kike Hulinovej.
Čarodejníka z krajiny OZ som čítala už v slovenčine. Ale preklad nič moc, ilustrácie sa mi nepáčili, tak som to chcela v angličtine. A toto je také krásne vydanie naživo... Bola to výmena s Naty.

Recenzné výtlačky


Alicu z krajiny zázrakov a Pocit konca mi poslalo kníhkupectvo Pre školy. Pocit konca mám už prečítané, Alica je mojim najnovším prírastkom - prišla dnes. Som veľmi zvedavá, pretože som tento príbeh ešte nikdy nečítala.
Insomniu mi poslala autorka, pekne aj s podpisom a venovaním. Na túto knihu už nájdete recenziu na blogu.
No a ten zvyšok... Slovart. Už som spomínala, ako ho zbožňujem? Stopárovho sprievodcu galaxiou som čítala minulý rok. Je to fantastická séria a chcela som ju doma. Navyše to krásne vydanie... A Narnia. Zamilovala som sa do nej na prvý pohľad. Som neskutočne rada, že si po toľkých rokoch môžem dať konečne re-reading a navyše ju celú konečne vlastním. V takom krásnom boxíku. Mám to v pláne prečítať čo najskôr a potom sa dočkáte nejakej súhrnnej recenzie :) Čo spravím so Stopárom ešte netuším, ale niečo vymyslím. :D

Všetko dokopy


*******************************************************************************************************************************


A ešte jedna veľká novinka v mojom živote, aj keď sa netýka kníh. Na narodeniny som bola na svojom druhom tetovaní! :)
(Pripomeňte mi, aby som už nikdy viac nechodila na tetovanie priamo na narodeniny. Dajú sa stráviť aj lepšie ako dvojhodinovou bolesťou :D)

4 komentáre:

  1. Wow!:-O
    Kérka je dobrá:-) Aj ja by som chcela tetovanie, ale zas je to na celý život, a tak to stále odkladám, lebo som si nie istá motívom:-D a potom stále hútam nad rôznymi variantami a neviem sa rozhodnúť, ale chcem to stihnúť aspoň do 25ky:-D
    Insomniu si plánujem aj ja prečítať:-) Počula som o tej knižke veľa chvály, prvé kapitoly som si aj stiahla z autorkinho blogu na mail, celkom ma to vtiahlo do deja, ale prekážalo mi tam pár gramatických chýb... Hádam je to v origináli už odstránené:-)
    Tiež neviem šetriť... všetky prachy idú automaticky na knihy... ale už ma to trochu štve:-D asi som z tých kníh už chorá...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je už moje druhé tetovanie, mám už aj Dary smrti :)
      V Insomnii sú nejaké chyby, pravopisné aj štylistické, ale aj tak je naozaj dobrý príbeh :)

      Odstrániť
  2. Tak to je teda vydarená chvastačka :) ACOTAR som pred dvoma dňami začala čítať a zatiaľ sa mi to páči, tak sa čokosor možno aj ja pridám do ošialu :D Vydarený nákup na Better world books chválim. Výhodné nákupy ma vždy tešia najviac :D

    Na tetovanie ja osobne nie som, ale toto e rozhodne vydarené :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uži si ho, ja sa chystám už na dvojku niekedy :)
      Aj mňa, len je potom ten problém, že je tých výhodných nákupov akosi veľas :D
      Vďaka :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.