sobota 29. augusta 2015

Romantika a klišé... ale skvelý výsledok! (Isla a šťastné konce)

Autor - Stephanie Perkins
Originálny názov - Isla and the Happily Ever After
Séria -  Polibek pro Annu
Diel - 3/3
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2015
Väzba - hardcover
Počet strán - 339

Anotácia
Může vydržet láska z města, které nikdy nespí?
Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí.
Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.

***

Prvé dva diely som čítala už dávnejšie. Páčili sa mi. Anna viac. Lola menej. Nebolo to nič svetoborné a odvtedy sa mi dosť zmenil vkus, tak som si dlho nebola istá, či chcem prečítať aj toto. Nakoniec som sa pre to tak spontánne rozhodla. Ani takéto knihy občas nezaškodia. 
A viete čo? Ani na sekundu som to rozhodnute neoľutovala. 

Ne že by byla šance, aby se zamiloval do mě. 
Ale kdyby náhodou byla, nechci si ji pokazit.
I když žádnou nemám.
Ale jen pro jistotu. 
I když je to márne. 

Nestane sa to veľmi často, ale obľúbila som si obe hlavné postavy. Isla aj Josh boli skvelí, stvorení jeden pre druhého. Mali skvelú chémiu a ja som im celú dobu držala moc palce. Len Isla sa tak sto strán pred koncom knihy správala pitomo.
A nakoľko celé prázdniny fičím na Glee, Islinho najlepšieho kamaráta Kurta som si väčšinu knihy predstavovala ako Chrisa Colfera. A tak sa mi páčil. Vďaka tomu som si ho rýchlo obľúbila.
Aj keď ho pomenovali podľa Cobaina a nie Hummela. A miestami mi liezol na nervy. Detail.
Strašne super bolo, že na konci sa objavili aj Anna s Etiennom (aj keď Josh ich často spomínal) a Lola s Cricketom. 

,,Abys vědela, tak já čekám už roky, abys mi nechala něco na památku, jenže ty chodíš jen na záchody, co splachujou."

Kniha sa už začína sladkou a romantickou scénou. A hoci ja také moc nemusím, Stephanie sa podarilo niečo, čo je veľmi náročné. Vôbec mi to nevadilo, bolo to milé a ja som sa pri tom škerila ako idiot. A potom aj v druhej kapitole. A tretej. A polovici knihy. A na konci. Ktorý bol úžasný Strašne presladený. Aj tak úžasný.
Vôbec som nechápala, ako je možné, že sa mi takáto kniha tak veľmi páčila. Strašne sladká, romantické, plné klišé. A mne to bolo jedno. Je to veľmi vtipná, milá, roztomilá a zlatá oddychovka. Nepatrí to medzi také tie naivné a hlúpe romániky. Navyše bola napísaná veľmi realisticky.
Kniha mi zabrala necelý deň (a to som bola medzitým na výlete), ale stránky ubiehali neskutočne rýchlo, čo ma aj mrzelo, keď som knižku skončila.
Bol to jednoznačne najlepší diel a môžete ho čítať aj v prípade, že ste nečítali tie predošlé. 
A že by ste Islu rozhodne mali čítať. Stojí to za váš čas.
Ja osobne skladám pred autorkou imaginárny klobúk, že dokázala si ma touto knihou tak získať, natoľko ja na podobné moc nie som. Ale zamilovala som si ju. Jednoznačne odporúčam. Nemôžem uveriť, že som ju pôvodne ani nechcela čítať. Bola by to obrovská chyba.


Za knihu veľmi pekne ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete objednať TU.

Kam ďalej?

4 komentáre:

  1. Mám ji objednanou a po téhle recenzi se těším ještě víc :3 Jsem ráda, že se na objeví i minulí hrdinové, ty jsem si taky dost oblíbila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zbožňbuju tuto spisovatelku. Annu jsem si zamilovala, Lolu taktéž a Isla... jak dlouho jsme na ní čekali. Každopádně, i Isla nezklamala, ale stejně to nemění nic na tom, že Anna je mou nejoblíbenější. Na Isle byl skvělý hlavně ten konec. Všichni po hromadě, to bylo prostě úžasné! :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Anna páčila, ale nepadla som z nej na zadok. Isla sa mi páčila oveľa viac :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.