piatok 28. augusta 2015

Absťák z nedostatku Harryho? Tak preskúmajte aspoň rokfortské zvery (Tvory a netvory)

Autor - Jody Revenson
Originálny názov - Harry Potter: The Creature Vault
Vydavateľstvo - Slovart
Rok vydania - 2015
Väzba - hardcover
Počet strán - 208

Anotácia
Táto kniha predstavuje všetky fantastické tvory z kompletnej série o Harrym Potterovi - od mierumilovných domácich škriatkov a poštových sov po nebezpečných dementorov a drakov. Vznikla v spolupráci so štúdiom Warner Bros, ktoré prenieslo príbehy malého čarodejníka na filmové plátna. Nahliadnite s ňou do tajomných archívov filmárov a objavte aj dosiaľ nezverejnené výtvarné návrhy a informácie. Súčasťou knihy je plagát zobrazujúci všetky tvory z knihy.

***

Túto knihu som proste musela mať. To, ako zbožňujem Harryho proste nie je žiadne prekvapenie a táto kráska sa mi skvelo hodila do zbierky na moju HP poličku. Bola som neskutočne happy, keď nakoniec došla :3

Táto kniha je nádherná už na prvý dotyk pohľad. Slovart odviedol skvelú prácu s obálkou. Navyše je na dotyk tak dokonalá, že si nie som istá, či som viac čítala knihu alebo hladkala obálku. Povedala by som, že tak narovnako. 
Nielen obálka je však neuveriteľne vydarená, takisto aj celkové grafické spracovanie knihy. Nič na tejto knihe nebolo odfláknuté.



A tie ilustrácie v rôznych technikách, ktorých bola plná kniha. Fakt neviete, kam sa skôr pozerať. Absolútne nádherné od nesmierne talentovaných ľudí. Aj keby neštudujem na umeleckej, tak vidím na prvý pohľad, akú náročnú a precíznu prácu odviedli. A to nehovorím o maskéroch a dizajnérov, ktorí vytvárali makety. Napríklad baziliska v životnej veľkosti. Neraz som žasla nad tým, na aké detaily museli myslieť, aby to vyzeralo čo najrealistickejšie. 

V tejto knihe sa dozviete ako natáčali jednotlivé scény s tým či oným tvorom a netvorom. Čo bola maketa, čo bolo vytvorené počítačom a podobne. Bolo to veľmi zaujímavé čítanie, dozvedela som sa množstvo nových vecí. 

Ešte aj takýto super plagát to má :)

Táto kniha by nemala na poličke chýbať žiadnemu fanúšikovi. Bude klenotom vašej zbierky. Ozdoba, ktorú si treba híčkať a milovať viac ako vaše dieťa. Žartujem. Možno. Nemôžem inak, ako knihu odporúčať. 


Za knihu veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Slovart
Vy si ju môžete objednať napríklad TU.

10 komentárov:

  1. Tak tuhle knihu Ti fakt upřímně závidim. S přítelem už jsme po ní pokukovali, ale ta cena je šílená, i když je kniha parádní.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno ju časom dostaneš. Na Vianoce alebo tak :)

      Odstrániť
    2. Tak já určo ne, to spíš přítel. I když větší zájem projevil o Hru o trůny, taky nějaký atlas :D

      Odstrániť
    3. Viem asi ktoré. Ale toto stojí za to viac :3

      Odstrániť
  2. Nádherné ilustrace, takhle knížka je poklad :) Jen kdyby nebyla tak drahá :) Moc ráda bych si v ní zalistovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tahle knížka je dokonalá! :3 Bohužel pro mě moc drahá a ani jako dárek ji nedostanu, protože potřebuji novou RAMku a ta je taky dost drahá. Ale myslim, že každý měsíc budu dávat 100,- stranou a za půl roku bych ji mohla mít! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Táto kniha sa mi strašne páči. A tie ilustrácie sú naozaj krásne. V kníhkupectve som sa nemohla od nej odtrhnúť. Asi si ju kúpim na Vianoce pod stromček :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.