piatok 18. apríla 2014

Srdcová dáma (Vita Jamborová)

Vydavateľstvo - Evitapress
Rok vydania - 2014
Väzba - brožovaná
Počet strán - 264

Anotácia
Keď sa vám karty začnú vyhrážať, je čas uveriť a začať konať
Rebeka, v civile programátorka, má zvláštny dar, ktorý sa v jej rodine dedí po praslici. Spolu so schopnosťou veštiť získala ďalší „balík služieb“, ako je videnie aury, duchov či danosť očisťovať od prekliatia. Jedného dňa sa pokúsi varovať na ulici neznámeho muža - pri pohľade na neho sa jej totiž vyjaví jeho vražda. On však neberie jej varovanie vážne a... po čase ju začne navštevovať jeho duch. A musí jej oznámiť niečo veľmi dôležité. Rebeka sa tak nechtiac zapletie nielen do jeho vraždy, ale aj do obchodu s bielym mäsom. Žarty idú nabok, keď v jednej vízii vidí aj vlastnú smrť...

Obálka
Viem, viem, som strašne malicherná, ale strašne ma iritujú pery modelky. Vôbec sa tam nehodia. Alebo to možno robí ten desný rúž, že vypadá ako kačka, neviem. Keď ich však zakryjem, tak je obálka absolútne dokonalá.
***

Bola to moja prvá Vitina kniha, hoci knihu Ja ti to vrátim už nejaký ten čas doma mám. Táto ma však zaujala na prvý pohľad. Anotácia znela zaujímavo a sľubovala zas niečo iné, než to, čo som čítala doteraz. 

Rebeka bola občas možno až priveľmi dobrá, ale nebolo to také nesympatické a otravné ako sa to občas stáva. Bolo to tam také primerané. Bola proste reálna, racionálna žena, ktorú by ste v pohode mohli stretnúť na ulici. Teda až na to, že mala ten dar. Ale to je detail. 
A veľmi rada pomáhala ľuďom. Ale zas bez toho by nebol nijaký príbeh, že. 
Tibor vraj vypadal ako Jason Statham v Kuriérovi (takže som musela googliť, aby som mala istú predstavu :D) a trochu mi prekážalo, že sa to tam omieľalo dookola. Avšak bol to milý a sympatický chlapík. 

Ezoterika a podobné veci sa mi vždy páčili. A toto bola príjemná zmena oproti všelijakým nadprirodzeným bytostiam. Rebeka mala totiž skutočne dar, nepatrila do dlhého radu podvodníkov. A bolo tu aj veľa zaujímavostí o karme, energiách a podobne. Niečo som už vedela a niečo nové som sa dozvedela :)
Absolútne dokonalé :3
Neviem, čo som vlastne od knihy čakala, ale nebolo to nič veľké. A rozhodne som nečakala to, čo som napokon dostala. Čítanie som si naozaj užívala, kniha ma chytila a nepustila.
Čítalo sa to veľmi dobre a rýchlo, za necelý deň som ju mala prečítanú. Bolo to veľmi pútavé, malo to zaujímavý príbeh. Knižkou skrátka nič nepokazíte. Veľa ľudí má averziu voči slovenským autorom a knihám, ktoré píšu, avšak niektoré stoja za pozornosť. Táto rozhodne patrí k ním.

Zhrniem to: nadprirodzené schopnosti, vraždy, veľa akcie, vyšetrovanie,... kniha ako má byť, no.
Ale...
Jediné, čo mi tu trochu prekážalo, bola tá romantická zápletka. Áno viem, tej sa asi nikde nevyhnem a je celkom prirodzené, že na začiatku knihy hlavná hrdinka spozná toho a toho a časom sa dajú dokopy, zamilujú sa do seba a tak. Avšak, celá táto kniha sa odohrávala vrámci nejakých štyroch-piatich dní, takže to bolo neprirodzené a ja proste neverím v lásku na prvý pohľad, takže cez to som sa tak úplne nevedela preniesť. To je aj dôvod, prečo kniha nedostáva plný počet TARDIS...
Ale zas, prežila som aj oveľa horšie. Táto knižka bola proste skvelá a určite ju odporúčam.

(A keby vás náhodou zaujímalo, čo tá Srdcová dáma v kartách znamená, nájdete to TU.)


Za knihu veľmi pekne ďakujem samotnej autorke.

9 komentárov:

  1. Znie to zaujímavo :)
    Voči slovenským autorom nemám poväčšinou žiadnu averziu, jedine k Evitovkám.. ale asi budem po nejakej musieť asi siahnuť, aby som zistila, či som zbytočne neodsudzovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám y Evitoviek moc rada napríklad knihy Tri kroky do pekla od Mirky Varáčkovej, Je to inak, mami od Tamary Tainovej, ale páčili sa mi knihy aj od samotnej Evity. Napríklad Stalo sa mi všetko či Vzťahová níž... :)

      Odstrániť
  2. Znie to zaujímavo a kniha má super obálku :D Možno si to raz prečítam :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som ho až doteraz vlastne nepoznala :D Nevidela som s ním asi nijaký film :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Okamžite ma zaujala obálka, ale nemyslela som si, že má kniha takýto námet 8D neviem prečo som predpokladala niečo úplne iné 8D Ale tak neznie to zle, aj by som si to prečítala 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, tiež to nebolo také, ako som čakala, kniha ma veľmi milo prekvapila :) Ak budeš mať príležitosť, tak si prečítaj :)

      Odstrániť
  5. Ta obálka by mě popravdě asi dost odradila. Nějak se nedokážu přestat dívat na ty rty. =D Nevím, jestli to dělá jen ta rtěnka, nebo i výraz modelky, ale prostě... Ne. =D Ale zas ten námět zní zajímavě... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve, konečne so mnou niekto súhlasí. A pritom okrem tých pier je tá obálka moc pekná :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.