streda 23. apríla 2014

Add yours - apríl


Add yours je nový projekt, taká reťazovka od Judit. Pokiaľ chcete vedieť viac, informačný článok nájdete TU.
(Problém je v tom, že bolo nesmierne obtiažné vyberať len jedno)


Autor, od ktorého by som si prečítala aj telefónny zoznam.
Rowlingová! Ona vždy bola mojou obľúbenou autorkou a vždy si od nej chcem prečítať všetko (i keď som sa žiaľ ešte nedostala k jej Volanie kukučky). Ona píše tak perfektne, že by aj ten telefónny zoznam bol v jej podaní úplne skvelý.

Autor ktorého tak neznášam, až ho milujem.
Tu by sa mi hodili dve - Cassandra Clare a Lauren Kate. Na Cassandru nadávam, že už nevie vymyslieť nič nové, z jedného sveta má naplánovaných šesť sérií, zrejme do smrti nebude písať o inom. A aj tak by som si od nej strašne chcela prečítať Pekelné stroje a Kroniky Magnusa Banea... to pre začiatok. 
Leuren Kate som mala vždy rada. Napriek tomu, že sa Pád veľa ľuďom nepáčil, ja som si ho veľmi obľúbila. Avšak naštvala ma koncom série. Proste sa mi nepáči. Aj tak však nedočkavo čakám na Slzu a čokoľvek, čo ešte plánuje vydať. 
Ale pravdepodobne vyhráva Cassandra.

Kniha, kvôli ktorej som jednu noc vôbec nespal/a.
Tak ja potrebujem spánku veľa a preto neponocujem ani kvôli knihám. I keď... raz som nemohla spať, tak som z mobilu čítala do druhej Drakovu přísahu. Teraz však bývam vkuse nevyspatá, takže to už nerobím...

Kniha, na ktorú sa odhodlávam už roky.
Myslím, že teraz nie je nijaká taká. Dlho som odkladala Odkaz dračích jazdcov, ale pred mesiacom som už prečítala Eragona... Takže asi nič.

Postava, ktorá mi zlomila srdce.
Ach, zas ma nikto nenapadá a pritom som si istá, že takých bolo dosť. Ale predvčerom som opäť pozerala posledného Harryho a (už zase) mi zlomil srdce Snape. Respektíve jeho smrť. Chudáčik...

Hrdina, ktorý ma zruinoval pre všetkých ostatných.
Ono teoreticky... Moja prvá skutočná knižná (a seriálová) láska bol Damon Salvatore. A hoci už knihy a seriál nečítam/nepozerám, tak ho doteraz zbožňujem i keď už nie je mojim najobľúbenejším. 
A popri Sherlockovi sú akosi všetci idioti... :D
Hrdinka, ktorá ma sklamala.
Dám hrdinu, nevadí? Napadá mi Adam zo série Shatter me. V jednotke sa mi veľmi páčil, akosi som sa nevedela rozhodnúť, či mám radšej jeho alebo Warnera. V dvojke bol absolútne príšerný a liezol mi na nervy. Proste som o neho čakala viac.

Knižný pár, ktorý  nie je pár ale mal by byť, pretože by mi to urobilo hroznú radosť!
Trošku SPOJLER! (VA)
Rose a Adrian. Rose vždy patrila k mojim najobľúbenejším hrdinkám a Adriana proste zbožňujem. Po trojku sa mi páčil Dimitrij, ale po jeho premene ho proste prekonal Adrian a tak mi to ostalo. To, že si vybrala Dimitrija ma neprekvapilo, ale trochu sklamalo. Rose mám totiž radšej než Sydney.
A samozrejme trebárs taký Snape a Lily, Cam a Lucy (Pád), Christian a Clary (Nadpozemská) a kopu ďalších...

Za filmové spracovanie ktorej knihy by som dal/a svoju pravú obličku?
Pred týždňom som dočítala Etiketu a špionáž a z toho by bol úplne mega film. Teda za predpokladu, že by ho tvorcovia nepokazili, nevybrali by príšerných hercov a vôbec. Proste poznáme údel mnohých filmov, ktoré boli natočené podľa kníh... Chúďatka.
Inak fajn by mohli byť aj Shatter me, Lunar Chronicles, Iron druid chronicles, ďalšie Narnie...
Ale obličku by som za to nedala :D

Otázka na telo: Môj najväčší knižný prehrešok
Keď som bola mladšia, tak som raz knihe z knižnice naschvál odtrhla rožtek, pretože som chcela spraviť niečo zakázané. Teraz by som to samozrejme nikdy nespravila, knihám by som neublížila. Ani tým, čo si to zaslúžia...

6 komentárov:

  1. Ty rebelka! takto ničiť knihu z knižnice! hanbi sa! 8D
    Nesúhlasím ani s Rose a Adrianom ani s Chrisom a Clary, Adama mám stále rada, mne vadí skôr Warner, nie je pre mňa zaujímavý, Damona mám v seriáli strašne rada, mne sa seriál stále páči a poctivo sledujem 8) JKR tiež zbožňujem, ale ešte som nečítala ani Prázdne miesto a zase nijak extra ma to ani neláka, takže by som povedala, že HP je pre mňa od nej dostačujúce aj keď ju za to naozaj milujem 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola som malá a... a... Na to nir je ospravedlnenie, súhlasím.
      Adam je hrozne nudný a o ničom, zbožňujem Warnera.
      Vd som prestala pozerať tuším po siedmom diely tejto série, už ma to nebavilo.
      A Prázdne miesto som čítala a bolo celkom fajn i keď sa dalo skrátiť :D

      Odstrániť
  2. Adrian je najlepší a Rose ani Sydney k nemu nepatria. Jediná čo k nemu pasuje, som ja :D S ostatnými pármi čo si vypísala plne súhlasím. Tiež je podľa mňa Warner rozhodne lepší a zaujímavejší než Adam.
    Damona som tiež mala rada, ale len v ďaka seriálu, lebo v knihe ma nebavil nikto. Seriál ma už prestal totálne baviť, lebo už je z toho telenovela, a tak sa mi akosi sprotivil aj Damon, respektíve Ian. Vždy keď ho niekde vidím, tak si spomeniem na VD a to ako mi tam už všetci liezli na nervy. Škoda, lebo ten jeho kukuč stojí za hriech. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja ho mám stále moc rada, ale VD sa už akosi vyhýbam... radšej :D

      Odstrániť
  3. Fakt jsi nikdy neponocovala kvůli knížce? Já kvůli nim ponocovala už tolikrát... =D Je fakt, že hlavně ve dny, kdy jsem měla druhej den volno. Dokonce si fakt vzpomínám na to, jak jsem četla trojku Nightrunners a do postele se ukládala se svítáním... =D =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som asi čudná, ale ja v noci radšej spím a čítam cez deň :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.