streda 31. júla 2013

Vampýrska akadémie 4 - Krvavý slib (Richelle Mead)

Originálny názov - Vampire academy - Blood promise
Séria - Vampýrska akademie
Diel - štvrtý
Vydavateľstvo - Domino
Rok vydania - 2010
Väzba - brožovaná
Počet strán - 368

Anotácia
Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů.
Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra?
V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?


Obálka

Páči sa mi. Páčia sa mi farby, aj modelka. Takto nejako si predstavujem Rose... tak v šestnástich, lebo nevypadá tam staršie. Ale vždy lepšie ako Zoey Deutch, ktorá sa mi na Rose vôbec nepodobá. Hoci vždy lepšie ako Danila á la Dimitrij.

Postavy
Rose dosť truchlila za Dimitrijom, takže je celkom logické, že nebola úplne taká ako v predchádzajúcich dieloch. Dimitrij sa mi ako strigoj toľko nepáčil, ale Adrian tu bol ešte viac zlatý.
Len škoda, že sa tam tentokrát toľko neobjavoval. Ani Lissa alebo Christian žial. Sidney bola celkom fajn. A od začiatku som nedôverovala Avery. Victoria bola veľmi zlatá baba, len trochu naivná. Ale všetci Belikovovi boli milí.



Môj názor
Tak toto bolo rozhodne iné, než tie predchádzajúci rozdiel. Ten najzásadnejší rozdiel bol ten, že sa to neodohrávalo na Akadémii, ale v Rusku. Neviem, prečo to musí byť zas Rusko. Nemám rada Rusko. Nemôže byť Dimitrij španiel? Alebo angličan? Alebo ja neviem, čokoľvek iné?
Druhý obrovský rozdiel bol Dimitrij. Bola som brutálne zvedavá, ako bude Richelle pokračovať, keď v trojke spravila z Dimitrija strigoja. Čo si pre nás ešte pripraví. Vždy som síce fandila strigojom, ale Dimitrij ako strigoj naozaj nebolo to pravé. Ale čo sa mňa týka, ja by som bola radšej strigojkou ako morojkou alebo dhampírkou.
Táto časť ma bavila najmenej. Nebola zlá, predsa len, je to Upírska akadémia, ale predsa. Proste bolo to zaujímavé, napínavé a tak, ale chýbalo tomu... niečo. To, čo mali ostatné časti.



Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. Mne sa začiatok v Rusku hrozne páčil 8) a nemohla som sa dočkať, kedy konečne príde Dimko 8P bolo to potom zaujímavé, proste niekto úplne iný ako keď bol predtým, ale predsa sa nedalo len tak ho zabiť 8D aj tak ho zbožňujem 8P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by s ho zabila :D Ale tak, potom by to uz nebol taky dobry pribeh :D

      Odstrániť
  2. A jaj zase Rusko (hlavne v knihách) milujem, takže tento diel som si užila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.