pondelok 22. júla 2013

Letné dumanie 3


By Syki.

Retteling

Pôvodne som si myslela, že k tejto téme nebudem mať čo povedať. Pokiaľ viem, kníh, ktoré prerozprávavajú nejaký už známy príbeh nie je tak veľa preložených. A aj keby bolo, tak väčšina takých kníh nepatria k tým, ktoré by som nejako moc čítať chcela. 
Ale potom som si spomenula, že dve takéto knihy som predsa len čítala. Jedna z nich bola trošku chaotická Zakletá a tá druhá Pýcha a predsudok a zombiovia. Teraz ste možno prevrátili oči, lebo viem, že mnohí z vás o Pýche... (však viete, ako to pokračuje), nemá najlepšiu mienku, ale mne sa páčila. Možno to bude tým, že som ju čítala skôr, než originál. Napriek tomu, že sa mi potom nezombícka verzia páčila viac, aj táto mala niečo do seba. Niektoré popisy boli síce trochu dosť opisné, ale mne to vôbec nevadilo a kresby sa mi páčili. 

Vždy som mala rada rozprávky a preto som sa nadšene pustila do Zakletej. Nehovorím, že bola zlá, lebo kvalita tam bola, ale mne sa nepáčila. Bolo to nudné a musím povedať, že klasickú rozprávku o Šípkovej Ruženke mám radšej.

Na druhej strane s filmovými novými prevedeniami už známych príbehov, väčšinou rozprávok, stále viac a viac pribúda. Treba pomenúť napríklad obe Snehulienky z minulého roka. Tá s Kristen Stewart bola úplný prepadák, takže svet by sa pokojne bez toho filmu zaobišiel. Druhá Snehulienka s Lily Collins bola viac rozprávkovejšia, ale oveľa zaujímavejšia. Tento rok nám zas v kinách hrali Janka a Marienku. Podtitul bol Lovci čarodejníc a už to vám napovie, že nepôjde o klasickú rozprávku. Od rozprávky to malo ďaleko, krv striekala na všetky strany, ale film bol fakt skvelý. Taktiež sa chystá nové spravcovanie Herkulesa, Šípkovej Ruženky a mnoho ďalšieho. Tvorcovia zarábajú na niečom, čo nevymysleli, ale ak vedia tomu dať nový šmrnc, má to dobrý nápad, vymyslia originálny nápad a nespotvorí to pôvodny príbeh, tak s tým nemám problém. Či už ide o knihy alebo o filmy. Hoci v tomto prípade dávam asi radšej prednosť filmu. 

1 komentár:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.