piatok 12. júla 2013

Kúzelná knihovníčka 2


Projekt od Abyss.

Odkedy som vám ukazovala svoju knihovníčku naposledy (TU), ubehlo už polroka a môj počet kníh sa minimálne zdvojnásobil. Je síce pravda, že teraz ich už nemám ani poriadne kde pchať, ale radosti mi to neubúda. Naopak, kedykoľvek mi pribudne niečo ďalšie, skáčem odradosti (a nie vždy je to len metafora).
Takže, ste zvedaví? (Nemusíte odpovedať, ja viem, že hej :D)





Tak toto je väčšina mojej skromnej knihovníčky. Ale ako vidíte, miesto sa minulo... Ja nutne potrebujem nadstavbu... alebo aspoň vyhodiť brata z izby. (Tie barbiny si nevšímajte, je mi ľúto ich vyhodiť :D). Tak, a teraz po poličkách.


Na tejto poličke nájdete prvé dva diely Padlých anjelov, Rudú jako rubín, prvé Draki, oba diely Anny krví oděnej a Markutského kráľovstva, sériu Nadpozemskú (už pracujem na tom, aby mi čoskoro pribudol aj posledný diel), druhý diel Demonaty (ešteže to nanadväzuje na prvý diel, ktorý som síce čítala, ale aspoň si ho nemusím dokupovať), taktiež druhý diel Nástrojov smrteľníkov (Mesto kostí som ešte nečítala, to rozhodne dokúpiť musím) a Mechanického anjela. Na tom svojom komínčeku (predsa len, nejako tým svojim miestom šetriť musím) mám série Priechod, Nočný tieň, prvé tri Malé klamárky (tých sa chcem zbaviť, nemáte niekto záujem? Píšte na mail), Prázdnu rakvu , Smaragdový atlas a teraz najnovšie aj Ukradnuté sny.
Tá moja pseudopolička obsahuje len knihy požičané - Hex hall a pár kúskov z knižnice, okrem Tak padne náš svet, už prečítaných. A k tomu sa zrejme ani nedostanem.


Moja druhá polička obsahuje okrem mojich dvoch plyšových zlatíčok a starého mobilu aj krásnu kôpku VA, ktorá sa skladá z prvých dvoch dielov v slovenčine, a druhého až šiesteho dielu v češtine. Áno, dvojku mám dvojmo a nečítala som (zatiaľ) ani jednu. Chcem si zohnať ešte prvý diel v češtine, nech mám sériu kompletnú a slovenskú edíciu (hoci fakt krásnu) dám pravdepodobne preč. Do tejto rodinky raz pribudnú (a dúfam, že čoskoro) aj Pokrvné putá. Ďalej tu mám Twilight. Nielen klasické štyri diely, ale aj Bree a grafickú novelu k prvému dielu. Samozrejme prvý diel (áno, mám čo dokupovať...). Nájdete tu aj Hostiteľa, sériu Padlých anjelov, vrátane novelky Zamilovaný anjeli a moju lásku Harry Potter a filmové čary.


Na tretej poličke mám ďalší komínček, tentokrát sa jedná o slovenské knihy - Punková princezná. Džinsový denník, Dievča z minulosti, Čistá láska, Čriepky, moja srdcovka Mariotovi dediči, Čerešňa na šľahačku a Bola to len láska. Ďalej tam mám Zrodení pre smrť, Narnia - Lev, šatník a čarodejnica, edíciu Zločin (na fotke chýbajú Slzy anjela, k nim sa ešte dostanem), Mrazivé leto, trilógiu Hry o život a Dedička, Roztrieštenú, Divergenciu a Rezistenciu a potom samú dokonalosť - Pár a Sen. To posledné ešte nedočítané... A to už si brúsim zuby na trojku.

A to je posledný celok, lebo ostatné knihy mám na len tak-tak uvoľnených poličkách jedno cez druhé...


Toto je taká nizučká polička, kde vopchám len malé knihy, takže ešte taká preplnená nie je. Mám tu Upírovu kliatbu, to najlepšie z Upírskych denníkov (chápte prvých desať dielov), Temné vízie a Ríšu temnoty (hej, Smithovú mám rada :D), skvelú knižku Motýlik, jedného anglického Dickensa, ktorého asi v živote neprečítam, moju jedinú knihu od Pratchetta (zvedavosť je silná a ja jej mám na rozdávanie), Čistá nuda ako moja jediná kniha z Evitapress (zatiaľ), Prokletí ohně a veľmi vtipných Pirátov.


Keďže som túto poličku celkom zabudla vyfotiť, tak je kvalita taká aká je, keďže som ju fotila tako podvečer a navyše je na mieste, ktoré sa nemôže sťažovať, že ho slnko oslepí. Je to taká polička na dievčenské/ženské romány. Mám tu päť kníh od Bronteových, Vykúp moje srdce, Než nám bude šestnáct, Annu & Lolu, Jestli zůstanu, Cicuškyne zápisky, prvé dva diely 50 shades, Krásnu katastrofu a Lexikón pôvabu.


Potom je tu jedna prázdna polička, ktorú som zo zúfalstva, že na knihy nemám miesto, vypratala naposledy. Zatiaľ tu mám len Storočného starčeka, Meno hviezdy, Odstíny života a jednu anglickú knihu Soul screamers.

Keďže som si knižnicu fotila ešte v stredu, na fotkách tieto kúsky chýbajú. Chvíle před koncem mi prišli dnes, Slzy anjela včera a Obchod so šťastím som nevedela nájsť :D

Potom tu máme tú našu rodinnú poličku, ktorá sa od minulého roka nijako nezmenila, ak teda nerátam, že som tam strčila a mame láskavo darovala Mayské proroctcvo.




Fotky sú tie isté ako minulý rok, nechcelo sa mi to fotiť znova. A čože to tu máme? Všetky Anny zo zeleného domu, ktorých je už fakt moc, takže ja končievam po treťom diely, celého Harryho Pottera + doplnkový Metlobal v priebehu vekov a Fantastické zvery a ich výskyt. Potom je tu aj päť kníh Troch pátračov (všetky na fotke nevidno), Percy Jeckson a tatinov Artemis Fowl. S Tarzanom už nemám nič spoločné...

Tak, snáď sa vám moje kúsky páčili, tak kľudne chválte, môžete aj preháňať, mne to urobí len dobre :D

7 komentárov:

  1. Páni, wow :) Skvelá knižnica ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. super vyzerá..ja mám skoro všetky knihy pod postelou v krabiciach lebo mám s bratom malú izbu a čo sú u teba dve poličky ja to mám spoločné s bratom a on svojimi hrubými knihami veľa zaberie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kihovna krásná :) Toho Percyho si někdy musím přečíst, jen se bojím, že už jsem na něj moc stará... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásna knižnica, máš to úžasné 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem vám baby! ;)
    Slávka - Môj brat pre zmenu nečíta vôbec, takže ja žiasne problémy s tým nemám :D
    Myanmar - Na Percyho NIE SI NIKDY STARÁ. Vážne, tie knihy miluje aj moja mama, čítala ich snáď tisíckrát, omnoho viac ako ja :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.