piatok 3. novembra 2017

Knižné zhrnutie - august - október

Po spoločnej Mesačnej chvastačke prinášam aj spoločné Knižné zhrnutie. Z rovnakého dôvodu. Vo Švédsku som proste nemala čas čítať. A keď som mala voľný deň, absolútne sa mi nechcelo. Takže som prečítala iba úplne kratučké veci. A za tie dva týždne som to už tiež potom veľmi nedohnala.
Žiaľ, dostala som sa hlavne k priemerným knihám.

Za hranicí nevinnosti + Nevinná navždy (Abbi Glines)
Začiatkom augusta som mala také menšie zatmenie mysle a prečítala som celú Rosemary beach trilógiu. (Fajn, jednotku som stihla ešte v júli.) 
Po jednotke to prestalo byť zábavné a ostalo to len absurdné a ja som to masochisticky dočítala celé. 
Veľa sexuálnych scén ako cez kopirák, desné postavy, ale stále sa aspoň trochu pobavíte. Len neodporúčam čítať po sebe, lebo takto mi prišiel každý diel horší a horší.
Za hranicí nevinnosti 3/5
Nevinná navždy 2/5

Osud Tearlingu (Erika Johansen)
Uff! Na túto knihu som sa riadne tešila, prvé dva diely boli skvelé. Aj táto... až kým neprišiel koniec a nepokazil mi celú sériu. Akože rozumiem, prečo to tak autorka musela ukončiť, ale to neznamená, že sa mi to páči, alebo som s tým stotožnená. Proste nie. 
3/5




Memories (Lang Leav)
Tretia zbierka poézie od tejto skvelej poetky, čo sa mi dostala do rúk. Opäť to nebol krok vedľa. Ak vám nemá čo zaplniť prázdne miesto po milk and honey, básne od Lang Leav jednoznačne odporúčam. 
4/5






The Sleeper and the spindle (Neil Gaiman)
Neviem, či bola chyba, že som to čítala v angličtine, alebo tá vodka s džúsom, čo som pri čítaní pila, ale nejako to išlo úplne mimo mňa a nejako som to nepochopila. Proste priemer. Ale má to krásne ilustrácie!
3/5






Skvrna (Gillian Flynn)
Moje prvé stretnutie s touto autorkou nedopadlo najlepšie. Nevadí, stále mám na pláne Stratené dievča. Nič mi to nedalo, žiadna zaujímavá postava a proste... nie. Ale prvé tri strany sú skvelé! 
2/5






the sun and the flowers (Rupi Kaur)
Alias najlepšia kniha, ktorú som za tieto tri mesiace prečítala. milk and honey sa síce nevyrovnala, ale stále to bolo moc krásne. Hlavne prvá časť. 
4,5/5







Without Merit (Colleen Hoover) 
Milujem túto autorku, takže toto bola ďalšia veľmi očakávaná kniha pre mňa. Žiaľ, jej new adult tvorba mi sedí oveľa viac než young adult a táto kniha je YA, takže... 
Asi by som ju milovala, keby mám tak 15-16, teraz som si na ňu už pripadala stará. S Merit a jej situáciou sa dalo stotožniť, ale to je tak celé. Aspoň je to napísané tým jej štýlom, čo sa tak super a rýchlo číta. 
3/5



Letní dny a noci 
Túto knihu som začala čítať začiatkom augusta... dočítala koncom októbra. Asi vám to veľa napovie. Väčšina poviedok sa podobala ako vajce vajcu, všetko bolo podľa jednej šablóny a väčšina nebola vôbec zaujímavá. 
2,5/5
Nočný film (Marisha Pessl)
Na túto knihu som sa tiež veľmi tešila, počula som o nej veľa dobrého. A na začiatku som bola naozaj nadšená. Bolo to zaujímavé a napínavé. Potom sa to zmenilo na veľmi zdĺhavé a čudné, takže ma nadšenie prešlo. Ale malo to v sebe nejaké podnety na premýšľanie a Cordova bol fascinujúca postava (takže by som VEĽMI uvítala knihu o ňom, v ktorej by bol priamo rozprávačom, to by bol geniálny psychologický román!). A koniec bol super, hoci som myslela, že mi tam chýbajú nejaké strany, lebo toto sa proste nerobí! 
3/5


Lhář: Machinomania (Jakub Cwiek)
Och, túto sériu som kedysi zbožňovala. Prečítala som ju celú pred 3-4 rokmi a bola fakt skvelá. Nejako som ale zabudla na fakt, že sa môj vkus za tú dobu dosť zmenil a tak toto už nebolo nič pre mňa. Loki ostal skvelou postavou, ale inak sa mi zo štyroch poviedok páčila... jedna. Nevadí, stáva sa.
2,5/5

2 komentáre:

  1. Doma mám knížku Za hranicí nevinosti už asi 2 roky a stále jsem se neodhodlala si jí přečíst. Možná proto, že první díl nemám (Ježíšek to nějak popletl :D). Pravděpodobně ji asi někomu věnuji. Ostatní knížky vypadají lákavě.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.