štvrtok 27. júla 2017

Knihy, na ktoré sa teším v druhom polroku

Áno, uhádli ste. Ďalší článok, ktorý mal byť napísaný už tak pred mesiacom. Ale mám nápady na články v konceptoch oveľa dlhšie, tak to ešte nie je tak zlé. :D 
Takýto článok som robila už nejako v decembri/januári na celý rok, ale druhý polrok tam moc zastúpený nebol, tak to treba napraviť. Navyše som bola celkom úspešná a prečítala väčšinu kníh z toho zoznamu, tak sa mi to snáď aj teraz podarí (hoci sa niektoré poposúvali.)
Opäť som povyberala tie úplne najočakávanejšie, nie všetky, čo mám v to-read. Také tie, čo chcem celkom určite prečítať. A na jeseň toho vychádza dosť, musela som sa trošku obmedziť.

JÚL


Sériu Kráľovná Tearlingu som si dosť obľúbila a som zvedavá aj na Osud Tearlingu. Už ju mám doma, ale najprv si potrebujem prečítať spoilery z predošlých dielov, lebo si ich už nepamätám.
Letní dny a noci obsahujú poviedky od niekoľkých skvelých autorov, tak snáď aspoň polovička bude fakt dobrá.
No a Because you love to hate me som už prečítala a zrecenzovala. Nebola som z nej taká nadšená, ale niektoré poviedky boli výborné a na tie ostatné som sa vykašľala. Bola to však jedna z najočakávanejších kníh tohoto roka, takže to do tohoto zoznamu patrilo.

AUGUST


Pomstu a rozbřesk som si minulý rok zamilovala a veľmi sa teším na pokračovanie Růže a dýka.
Nebo na dosah Slovart posúva už dva a pol roka a hoci som sa už vzdala nádeje, že fakt vyjde, vyzerá to tak, že teraz by už fakt mala. Možno.
Síce z tejto HP kolekcie mám doma len Filmové čary a Tvory a netvory, raz si musím doplniť zbierku a Rekvizity a artefakty tam potrebujem.

SEPTEMBER


Aj keď som z Temnejšej tváře magie nebola taká nadšená ako väčšina, pokračovaniu dám šancu a už ho netrpezlivo vyhliadam.
They both die at the end je druhá zo zoznamu, ktorú mám už prečítanú a zrecenzovanú. Táto pre zmenu ešte nevyšla, ale bola skvelá a ja ju chcem vlastniť.
Od Leigh Bardugo som ešte stále nič nečítala, ale The Language of thorns vyzerá skvelo. Ak to správne chápem, sú to rozprávky z Grisha sveta. A nádherne graficky spracované.

OKTÓBER


O Vranej šestke asi nikto nikdy nepovedal nič negatívne. Takže sa teším.
K Without Merit môžem povedať len - nová Colleen Hoover!
A nová Rupi Kaur! Snáď the sun and her flowers bude také dobré ako milk and honey.


A tieto proste potrebujem do svojej Harry Potter zbierky.

NOVEMBER


Maru Dyer mám rada a teším sa aj na spin-off sériu o Noahovi The Becoming of Noah Shaw.
Takisto, Marissa Meyer asi nevie písať zle, takže si si nenechám ujsť ani Renegades
A napokon je tu ilustrovaná verzia Fantastic beasts and where to find them, ktorú opäť potrebujem do zbierky. Neverím, že to hovorím, ale malo by vychádzať menej HP kníh :D

NIEKEDY V 2017


Divoká píseň bola skvelá a tak sa teším aj na Temný duet. Ten by mal byť na jeseň, ale nevieme presne kedy. 
Specialistky a Severskej mytológie by sme sa mali dočkať ešte tento rok v preklade. Tak snáď.


A na aké knihy sa tešíte vy?

3 komentáre:

  1. Těším se na Růži a dýku, Plamen v temnotě, Sny andělů a chimér, Geminu, Faju, A zrodí se píseň, Sílu, a na podzim by měl být i druhý díl Pouště v plamenech. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkný výběr, všechny tyto knihy vypadají hodně lákavě :) Na The Chemist, Šest vran a The Renegades se také moc těším :) A ještě na Faju a Plamenv temnotě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm... Neil Gaiman ♥
    Ja som najviac zvedavá na novinku od S. Kinga, ktorý spolupracoval so svojím synom Joeom Hillom, a vytvorili dielko "Sleeping Beauties". Tuším by malo vyjsť niekedy na jeseň tohto roku :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.