pondelok 6. februára 2017

Moje rozčítané série

Nedávno som sa rozhodla spraviť sériu článkov o sériach. Ukážem vám tie, ktoré som už dočítala, na ktoré som sa vykašľala, ktoré chcem rozčítať a ktoré mám zrovna rozčítané a momentálne mám v pláne dočítať ich. Keďže v poslednej skupinke je ich najmenej, začnem nimi. Pri ostatných totiž musím ešte vymyslieť, ako články urobiť, aby neboli nekonečné, keďže Goodreads hlási, že dočítaných mám momentálne 59 a nedočítaných 101 (väčšinou som sa na ne vykašľala po prvom diely) a po zbežnom prezretí svojho to-read listu tam mám ďalších cca 50 sérií, ktoré by som chcela začať. A to je vážne desivé.
(Mimochodom, v najbližšej dobe idem čítať The Raven boys a Jiskru v popelu, takže ak sa mi budú páčiť, tiež skončia medzi rozčítanými.)

Série, kde vyšli už všetky diely


Séria Off-campus je u nás celkom populárna vďaka českému prekladu, o ktorý sa postaral Baronet. Ja som sa do série pustila v angličtine a zatiaľ som prečítala len prvý diel. V podstate len preto, že to mám ako ebooky a ja a ebooky sa tak moc nekamarátime. 
Charlie and the Chocolate factory som kedysi dávno prečítala v slovenčine, no mám v pláne si to konečne zohnať (zrejme) v angličtine aj s druhým dielom, ktorý som ešte neprečítala. 
V is for virgin je úplne prvá kniha, ktorú som kedy prečítala v angličtine, ale keď potom vyšiel druhý diel, nikdy som sa k nemu nedostala, aj keď ho mám stiahnutý. Opäť ebookový problém. Navyše to bolo už dávno, tak by sa mi hodil re-reading. 
Mesačné kroniky patria k mojim najobľúbenejším sériam a nutne potrebujem zohnať Winter. Zvyšné diely mám už prečítané.
Sériu Na půl cesty do hrobu so mala od kamarátky požičanú, ale len tri diely. Už dosť dávno. Ale rada by som sa dostala aj k zvyšným štyrom, lebo tá séria sa mi naozaj moc páčila. 

Série, ktorým v zahraničí vyšli všetky diely, ale u nás sa ich vydanie nechystá


Život jedna báseň a Dievča zo 6E boli seknuté po prvom diely, Etiketa a špionáž po dvoch. Zo série Darca vyšiel u nás iba jeden diel, v Čechách tuším dva a čo sa týka tejto série, tak vôbec netuším, či sa chystá vydanie aj zvyšných dielov. 
Všetky tieto sa mi naozaj páčili, ale ešte som sa ani v jednej nedostala k ďalším dielom v angličtine.

V zahraničí už pokračovania vyšli, ale čakám na preklad


Pokračovanie Pomsty a rozbřesku bude v češtine už v apríli, ale kedy sa dočkáme posledného dielu Kráľovnej Tearlingu je zatiaľ nejasné. Vyzerá to tak, že minimálne v češtine by mal byť v októbri. Pokiaľ sa slovenské Yoli na sériu vykašle, budem riadne naštvaná. O vydaní ďalších dielov bratov Maddoxovcov tiež nie sú žiadne správy, ale budú to musieť vydať, lebo všetky NA od nej mám v slovenčine.
No a do tretice ma riadne štve Laser-books, ktoré minulý rok sľubovalo vydanie hneď dvoch dielov Kroník železného druida (v zahraničí už vychádza tento rok posledný, deviaty diel a v Čechách len prvé štyri) a hádajte, koľko ich naozaj vydali? Správne, nula. A teraz igoruje všetky otázky na Facebooku (akože chápem, sama som im za tú dobu písala asi 5x a nebola som jediná. Ale aj tak.)
Joj, akurát som sa naštvala pri písaní tejto kategórie.

Série ešte nie sú dovydávané. Nikde.


V najbližších dňoch vychádza (alebo už vyšiel? O.o) predposledný, tretí diel série Red queen, dátum pokračovania Ariho a Danteho ešte nie je známy. V trilógií A court of thorns and roses vyšli zatiaľ dva diely, tretí bude v máji, ale ešte som sa nedostala ani k druhému. Škola dobra a zla mala byť trilógia (akože, podľa mňa to bolo ukončené dobre), ale minulý rok autor oznámil, že píše ešte štvrtý diel. Ten vyjde v júli a snáď ho vydá aj CooBoo. Pokračovanie Cinder & Elly vyjde teraz na Valentína. Tak ako v prípade V is for Virgin od tejto autorky, aj tu by sa mi hodil re-reading. Každopádne jednotka bola fantastická a veľmi sa teším, že bude aj pokračovanie.


Warren Trinásty je u nás v podstate novinka a v marci vychádza v angličtine aj druhý diel, tak snáď sa ho dočkáme aj v preklade, lebo tento bol výborný.
Insomnia mala svoje muchy, ale páčila sa mi, takže sa teším aj na Hypersomniu, ktorá bude bohviekedy. 
V znamení ametystu je ďalšia kniha, ktorú som čítala už dosť dávno a čakám kým Majka konečne zedituje dvojku a začne ju posielať. A tiež by sa mi hodil re-reading, uhm. 
Z trilógie Věk X vyšli len dva diely, tretia ešte nevyšla ani v zahraničí. A je otázne, či vôbec vyjde. Ale dúfam, že hej, lebo toto je najlepšia séria od Richelle. 

Čo sa inde nehodilo


Zo série Harry Hole som čítala tuším tri knihy a tento rok plánujem aj Snehuliaka. Nie som si istá, či túto sériu prečítam celú, ale tak možno občas nejaký diel... 
Dielov Zeměplochy je myslím viac než päťdesiat... a ja som čítala len tento jeden. Ani neplánujem čítať všetky, skôr mám v pláne prečítať iba niektoré dejové línie. 
Death note som prečítala zatiaľ len dva diely, z Útoku titánov tri (a videla anime). Problém je v tom, že tých dielov je opäť veľa a ja nie som ochotná si ich kupovať, lebo okrem množstva mi prídu dosť drahé na to, že ich prečítam tak za polhodinu. Takže by som ich rada prečítala niekde online, ale k tomu kým sa dostanem... ak vôbec niekedy. Chápete.


Koľko máte vy rozčítaných sérií, ktoré chcete aj naozaj dočítať? Čítali ste tieto? 

16 komentárov:

  1. Vek X asi nevyjde,čítala som niekde že to chce autorka vydať na vlastne náklady lebo vydavaateľstvo ju tlači aby vydala Diamantový dvor(alebo inú knihu,teraz neviem) ale to je asi nemožne ak nechce predať vlastnú obličku...Takíto článok spíšem asi aj ja lebo mám dosť rozčítaných serii :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že kvôli nízkemu predaju, ale čítala som, že to chce vydať, aj keby na vlastné náklady. Tak sa časom snáď podarí :D
      Uprednostniť Diamantový dvor pred týmto... pché.

      Odstrániť
  2. Na pul cesty do hrobu je skvela seria ja som ju uplne zrala 😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa mi moc páčila, preto by som ju rada dočítala :)

      Odstrániť
  3. Teď jsem docela překvapená, že bude čtvrtý díl Školy dobra a zla :D jinak je mi docela líto, že Etiketa a Špionáž u nás nevyjde celá, byla to docela zajímavá série (i když občas trochu nudná) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne neprišla nudná vôbec, veľmi sa mi páčila, takže ma to stále dosť mrzí, keď viem, že úplné kraviny niektoré dovydávajú :/

      Odstrániť
  4. Z Off-campus jsem první díl četla v češtině, druhý pak v angličtině. Ne že by byl český překlad špatný, jen pro mě bylo zrovna snadnější se dostat k anglickému e-booku. Tohle je taková oddechová série, takže v ní možná budu někdy i pokračovat. :)
    No vidíš, Charlie and the Chocolate factory ke mně zrovna teď putuje z BD a jsem dost zvědavá, jak se mi bude ta kniha líbit. :D :)
    Jó, být celá Etiketa a špionáž v češtině, tak už to mám dočtené. Takhle se k tomu dostanu bůh ví kdy.
    Na ten třetí díl ACOTAR se hrozně těším!
    Ohledně Školy dobra a zla jsem někde četla snad to, že autor nakonec plánuje jakoby druhou trilogii? Ale nejsem si úplně jistá. Kdyby to tak bylo a měl pro tu trilogii nějaký pořádný příběh, tak ok, ale jestli plánuje přímo navázat na ten poslední díl, tak budu naštvaná, protože se mi to ukončení líbilo a nic víc nepotřebuji.
    Hm... Nevím, jak moc jsem nadšená z toho, že Cinder & Ella bude mít pokračování, ale asi jako jo, mrknu se na to. :D
    Warrena Třináctého v českém překladu vydá teď v únoru Paseka a já se na tu knihu moc těším! :)
    A jop, Věk X je rozhodně to nejlepší, co Richelle napsala. Sice jsem četla jen první díl, ale i ten byl boží. Jen se do toho druhého moc nehrnu, když vím, že ten třetí je v nedohlednu. Ale stejně mi přijde docela dost smutné, že zrovna Richelle Mead nakladatelství nechce vydat knížku. Jako já chápu, nízké prodeje a tak, ale stejně. V životě by mě nenapadlo, že se tohle může stát takhle zaběhnuté autorce.
    Jó, Zeměplocha... To bych si taky zas mohla přečíst aspoň jeden díl. :D
    No a já o svých dalších rozečtených sériích radši ani nemluvím. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja nemám čítačku, takže ebooky až tak nemusím, ale NA sa číta lepšie v angličtine, než preklade :D
      Ja som počula, že v Škole dobra a zla chce normálne pokračovať, aj na GR je to písané ako štvrtý diel, tak uvidíme :D
      Warren sa ti bude páčiť! :D
      Druhá kniha Věku X bola slabšia ako prvá podľa mňa, ale stále to bolo dosť dobré :D

      Odstrániť
  5. Pohľad na tie čísla čo si udala na začiatku ma normálne stresuje a to ani nie sú moje :D Nečítam veľa sérií a väčšinou sa snažím nenechávať ich rozčítané.Je však pár kníh, kde si nie som istá, či chcem čítať pokračovanie (Winger, Slammed), poprípade chcem vedieť ako veci dopadnú, ale prvá kniha ma nebavila na toľko, aby som chcela ihneď pokračovať (Across the Universe)
    Zo sérií, ktoré čítam a ešte nevyšli všetky diely mám asi len ACOTAR a TOG.
    No a samozrejme sérií, ktoré si chcem prečítať je až príliš veľa :D Momentálne konečne čítam Percy Jacksona a postupne si chcem prečítať všetky knihy od Ricka, ale to je beh na dlhú trať. Samozrejme chcem v blízkej dobe vyskúšať aj The Raven Boys a keďže ma sestra stále tlačí do pozerania Shadowhunters, chcem si najprv prečítať TMI. Respektíve tej sérii dať aspoň šancu aby som vedela, či ju chcem čítať alebo či ju nechať tak a len skúsiť ten seriál. No samozrejme tých sérií čo chcem vyskúšať je oveľa viac.

    Veľa šťastia so zohnaním Winter. Musíš si to prečítať čím skôr. Ja posledných týždeň stále vyzerám poštárku, lebo nedočkavo čakám na Wires and Nerve a stále nič.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nedočítané a dočítané série ma nestresujú, s nimi mám pokoj, toto je horšie trošičku, 26 ich je. A to číslo sa často mení :D
      Na ToG som sa vykašľala po troch knihách, to som sa pre pár dňami rozhodla :D
      Percy je skvelý :3
      No a Winter je jedna z kníh, čo má u mňa najvyššiu prioritu, ale je to docela dosť drahé a nemám na ňu peniaze momentálne, takže sa to snažím zohnať inými spôsobmi zatiaľ :D

      Odstrániť
    2. ToG ma neberie asi tak ako ostatných, ale ku koncu Empire of Storms som sa do toho celkom zažrala. Teraz keď som zistila, že poslednú knihu posunuli na máj 2018 tak sa obávam, že ma to dovtedy úplne opustí. Ale už to pred poslednou knihou nevzdám. :D

      Odstrániť
    3. Ono ToG bolo fajn, ale nejako som stratila záujem o to, čo bude ďalej. A tie knihy sú navyše fakt hrubé :D

      Odstrániť
  6. Já měla rozečtenou Karanténu a bum, pak se dozvím, že u nás další díly nebudou. Robotham je napřeskáčku, Weaver je na přeskáčku atd atd atd. Já se z toho někdy můžu zvencnout :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie našťastie nepoznám :D Teda o Karanténe som počula, ale nečítala a o tých ostatných som ani nepočula :D Ale u nás tak divne vychádzal Nesbov Harry Hole. Začali treťou knihou, potom postupne vydali až do desiny a po nej jednotku a dvojku :D

      Odstrániť
  7. Tuším som sa tam našla :D :D :D :D Ty kokso, ja som mala pocit, že už polka ľudí aj zabudla, že som nejaké VZA napísala po toľkých rokoch. Možno keby som v tomto nešla ako slimák... :D
    Inak Věk X podľa mňa bude dovydávaný, minule som videla nejaké komentáre od Richelle a písala, že by sa tomu mala venovať vo voľnom čase (akože mohla by, lebo ako pozerám, s tými jej novými YA sériami to ide dolu vodou).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám špeciálnu Goodreads poličku na rozčítané série, takže to nehrozí D:
      V to dúfam, lebo súhlasím, tie nové sú o ničom :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.