pondelok 14. septembra 2015

Ak ešte neviete, kto je Mara Dyerová, mali by ste to rýchlo napraviť.

Autor - Michelle Hodkin
Originálny názov - The Evolution of Mara Dyer
Séria -  Mara Dyer
Diel - 2/3
Vydavateľstvo - Slovart
Rok vydania - 2013
Väzba - hardcover
Počet strán - 456

Anotácia
Mara Dyerová vie, že sa nezbláznila.
Dokáže zabíjať svojou mysľou a Noah zasa tou svojou liečiť.
Mara vie aj to, že Jude nie je len halucinácia. Nedarí sa jej však presvedčiť rodičov a lekárov, že nepotrebuje psychiatra ani hospitalizáciu. Jediný, kto jej naozaj verí, je Noah. Mara má však oňho strach, je preňho nebezpečná – pri ich prvom bozku ho totiž takmer zabila. Spoločne však pátrajú po tom, ako Jude prežil zrútenie inštitútu na Rhode Islande a prečo vie o Mariných schopnostiach viac než ona sama...


*** 

Jednotka skončila naozaj napínavo a mne nedalo a musela som sa okamžite pustiť do pokračovania. Tiež som si už musela rovno zháňať trojku. Že nech nemusím dlho čakať, keď táto kniha mala skončiť obrovským cliffhangerom. 

,,Pravda neexistuje. Existujú len uhly pohľadu."

Výhodou Mary je, že nepatrí k tým otravným a hlúpym hlavným hrdinkám, ktoré po prvých stranách znenávidíte. Ja som si vlastne Maru obľúbila. 
A tiež Noaha. 
A Daniela. 
Vlastne sa neviem rozhodnúť ktorého z tých dvoch mám radšej. Noah je úžasný, ale Daniel je ten najužásnejší starší brat. 
Ale Juda neznášam. Najradšej by som ho zabila. 

,,Zastanem pri tebe. Potom čo?"
,,Aké mám možnosti?"
,,Napríklad by si mohla nahlas čítať temnú poéziu, zatiaľ čo ja by som hral na triangli. 
Alebo sa môžeme potrieť arašidovým maslom a zavýjať na mesiac. Tak využi svoju 
predstavivosť.

Spočiatku sa mi zdalo, že tento diel je ešte viac creepy ako ten predchádzajúci. A ešte lepší a napínavejší. Bolo to kniha plné prekvapení. Nikdy neviete, čo si pre vás pripraví autorka najbližšie.  Ale potom boli časti, kedy som sa aj celkom nudila. Nebolo to ako prvý diel, že som od toho nevedela odlepiť.
To prišlo až ku koncu. To som už pomaly nedýchala. Akurát ma trochu sklamal ten megaobrovský cliffhanger. Keby to čítam ešte pred vydaním trojky, tak ma to asi dostane podobne ako ostatných. Lenže takto som už pri čítaní jednotky narazila na internete na niečo, čo som vnímala vtedy ako úplne nepodstatnú informáciu, ale po prečítaní dvojky mi došlo, že mi odpovedalo na vtedy nepoloženú otázku. 
Po prečítaní som teda nebola v stave Omg, nemám ďalší diel. Idem plakať do kúta, ale skôr hmm, to bolo všetko? Ale fajn, aj tak sa teším na ďalší diel. Nehovorím, že to nebol zaujímavý koniec a zaujímavé odhalenia na konci, ale čakala som viac.
Kniha sa mi však aj tak veľmi páčila a túto sériu stále odporúčam. Patrí to medzi tie lepšie YA.


Kam ďalej?

6 komentárov:

  1. Ja som si vyspoilerovala koniec dvojky asi pár mesiacov po dočítaní jednotky a už vtedy sa mi zrútil svet. "Nech žije Tumblr!" Ktorý je asi zo všetkých sociálnych sietí najzákernejší, pretože v kuse, ale že v kuse tam narazím na nejaký spoiler -_- Ale na druhej strane sú tam sakra zaujímavé teórie o tejto trilógii-aspoň na chvíľu som im uverila :D
    P.S. Normálne som dostala chuť si Maru prečítať ešte raz :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja na Tumblr nechodím a toto som našla na Goodreads :D

      Odstrániť
  2. Och, spravila si mi veľkú radosť! Konečne sa to niekomu páčilo tak veľmi, ako mne (hlavne ten prvý diel). :) Len trojka ma sklamala. Síce som niektorým veciam nerozumela (trochu ma štvalo že ju nemienia preložiť) ale i tak..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako že konečne? Veď ja som na to stále samé skvelé ohlasy počúvala. Vlastne práve tie ma presvedčili, nakoľko anotácii sa to moc nepodarilo.
      Trojku by som už mala mať na pošte :3

      Odstrániť
    2. Pretože ja som práve skvelé ohlasy nepočúvala..a ešte keď ani češi i slováci nepreložili trojku pre slabý predaj prvých dvoch...:)

      Odstrániť
    3. Mne tie knihy všetci chválili :D A do trojky sa idem akurát pustiť :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.