pondelok 21. októbra 2013

Top týždňa - Knihy, ktoré by som chcela prežiť ešte raz


Meme od Luu.

Sú knihy, ktoré stačí prečítať raz. Ďalej knihy, pri ktorých by ste boli radšej, keby ste ich nečítali ani ten jeden krát. A potom knihy, ktoré môžete čítať aj tisíc krát a ste z nich unesení rovnako, ako prvý krát. A najradšej by ste si spravili (ďalší) re-reading. 
A aké knihy, respektíve knižné série patria u mňa do tejto kategórie?

Harry Potter (J.K.Rowlingová)
Okej, asi nikoho z vás neprekvapilo, že som začala touto sériou. Všetci viete, že ju milujem a strašne by som si ju chcela prečítať znova. Chcela som si spraviť re-reading v lete, ale to som sa akosi prerátala, lebo nestíham čítať ani knihy, ktoré som ešte nečítala, nieto tie, ktoré som čítala už mnoho krát, i keď dávno. 






Percy Jackson (Rick Riordan)
Zbožňujem túto sériu! Čítala som ju asi dva krát a rada by som znova. Milujem Ricka a teším sa, že už nám vychádzajú Bohovia Olympu :)








Džinsový denník (Zuzka Šulajová)
Najlepšie dievčenské romány, aké som kedy čítala! A čoskoro vychádza nová kniha, tentokrát Džinsový denník Lukášovými očami, na ktorý sa veľmi teším. A navyše je Lukáš moja obľúbená postava :)







Mariotovi dediči (Marja Holecyová)
Ďalšia moja srdcovka, ktorú som prečítala minimálne päť krát... Aspoň teda jednotku, štvorku už len dva krát... A aj druhý krát som plakala :D Ja chcem re-reading! 






Anna zo zeleného domu (Lucy Maud Montgomeryová)
Moja ďalšia srdcovka. Predovšetkým prvý diel, ale páčil sa mi aj druhý a tretí, ostatné už ani nie. 








Divergencia (Veronica Roth)
Tak toto je prvá položka na tomto zozname, ktorú som čítala len raz. Čo je strašná škoda, pretože je to skvelá séria. A strašne sa teším na trojku :)







Hry o život (Suzanne Collinsová)
Toto bola moja úplne prvá dystópia a sériu som si zamilovala po pár stránkach. Všetky knihy som zhltla veľmi rýchlo a rada by som si to zopakovala. 







Kroniky Narnie (C.S.Lewis) 
Tak tieto knihy som pred pár rokmi prečítala tiež niekoľko krát. Moja najobľúbenejšia kniha je Dobrodružstvá lode Ranný pútnik a tú knihu som čítala viac krát ako ostatné. Sú to odtiaľto jediné knihy, ktoré nemám doma a bolo by fajn, keby aj u nás vyšiel takýto box. 





Svet Trylov (Amanda Hockingová)
Nie je to tak dávno, čo som túto sériu čítala. Ale to vôbec nevadí, rada by som to urobila znovu. Áááách, Loki! <3 :D 

4 komentáre:

  1. Já se už strašně dlouho chystám na re-reading hlavně HP, HG, Percyho Jacksona a Odkazu dračích jezdců, ale kde má člověk vzít čas?! :D Z Narnie mě zrovna Jitřní poutník bavil nejmíň, ale co mě bavilo nejvíc, to si už nevzpomínám. :D Možná Kůň a jeho chlapec, Stříbrná žídle nebo Poslední bitva. :D Džínsový deník si budu muset co nejdřív přečíst, když ho pořád tak vychvaluješ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve hentie tri z Narnie ma toľko nebrali :D Odkaz dračích jazdcov som ešte nečítala, hoci by som sa chcela raz k tým knihám dostať. A Džinsový denník je vážne skvelý. Tak ako iné vychvaľujú Polibek pro Annu (a pritom to ani nie je TAK dobré), tak ja milujem toto :D

      Odstrániť
  2. nevedela som že bude aj z pohľadu Lukáša, tak sa mám na čo tešiť! ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.